21.08.2019 09:24
Просмотров: 1094

Перший проект спільного підприємства "Укрспецекспорт" та BAYKAR DEFENCE – ударний безпілотник нового покоління AKINCI

Перший проект спільного підприємства Укрспецекспорт та BAYKAR DEFENCE – ударний безпілотник нового покоління AKINCI

Ударний безпілотний літальний апарат нового покоління Akıncı (тур. – вид легкої кавалерії) стане одним із перших проектів спільного підприємства, створеного Держкомпанією "Укрспецекспорт", що входить до складу "Укроборонпрому", та турецького підприємства Baykar Defence.

"Ударний БПЛА нового покоління Akıncı розробляється відповідно до вимог збройних конфліктів XXI століття і призначений, насамперед, для озброєння як турецьких, так і українських Збройних сил. Одна з головних його переваг – змога завдавати високоточні удари таким самим озброєнням, яке використовується на звичайних літаках. Йдеться про надпотужні боєприпаси вагою у сотні кілограм. Це стало можливим завдяки використанню українських двигунів, які забезпечують велику вантажопідйомність, швидкість і висоту польоту, економічність і простоту експлуатації. Варто наголосити, що цей проект реалізовується завдяки об’єднанню найпотужніших секторів оборонних комплексів України та Туреччини", – підкреслив Генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін.

Akıncı відноситься до нового "важкого" класу безпілотників. Він оснащений двома двигунами українського виробництва, які забезпечують політ на висоті понад 12 км. Дрон має розмах крил у 20 метрів, здатний підняти у повітря понад 1000 кг озброєння та перебувати у польоті добу.

Безпілотник обладнується надсучасними системами спостереження: від тепловізорів та потужних камер до радарів з активною фазованою антенною решіткою та численними сенсорами. Все це дозволяє виявляти на значній відстані навіть добре замасковані цілі, передавати їх координати для знищення, або самостійно завдавати високоточні удари.

Серед номенклатури озброєння Akıncı – керовані ракети, різноманітні звичайні та високоточні бомби. Таке потужне озброєння дозволяє безпілотнику знищувати живу силу та техніку ворога, а також завдавати ударів по важливих об‘єктах противника – фортифікаційних спорудах, центрах управління та зв‘язку, мостах, складах тощо.

Нагадаємо, що Держкомпанія "Укрспецекспорт", що входить до складу "Укроборонпрому", та турецька компанія Baykar Defence, яка є одним із провідних виробників безпілотників, створили спільне підприємство, яке спеціалізується на високоточній зброї та аерокосмічних технологіях.

Перший проект спільного підприємства Укрспецекспорт та BAYKAR DEFENCE – ударний безпілотник нового покоління AKINCI

"Головне завдання спільного підприємства – об‘єднати потужності оборонних комплексів обох країн для серійного виробництва нових зразків сучасного озброєння для власних армій. Це дозволить відійти від класичних контрактів з купівлі-продажу озброєнь, до принципово нового рівня співпраці – синергії оборонних технологій та поєднання передових розробок Туреччини та України", – йдеться у повідомленні прес-служби РНБО.

Турецькі оборонні підприємства співпрацюють з Україною у сфері цифрових систем зв‘язку, ударних дронів, авіаційного високоточного озброєння тощо. Підприємства "Укроборонпрому" спільно із турецькими компаніями реалізують спільні проекти зі створення військово-транспортного літака, систем активного захисту для бронетехніки та радіолокаційних систем.

Варто наголосити, що за останні роки налагоджено стабільну взаємовигідну роботу. Тож створення спільного підприємства Baykar Defence, з паритетною участю української та турецької сторін, є черговим важливим кроком у процесі посилення обороноздатність двох країн.

"Логіка такої співпраці наступна: якщо в загальному, без розголошення деталей, у нас є якийсь вид озброєння, у турецької сторони є багато напрацювань в електроніці. Ми беремо наш зразок, турецька сторона надає сучасні системи електронні. Ми створюємо новий продукт. У нас в роботі вже є чотири такі проекти… Це підприємство створюється саме для спільної розробки нових видів озброєння та військової техніки, постачання їх, в першу чергу, Збройним силам України та Туреччини, та на експорт", – розповів в інтерв’ю інформагентству "Укрінформ" Генеральний директор ДК "Укроборонпром" Павло Букін. Водночас, він зазначив, що спільне українсько-турецьке підприємство стало першим від початку створення "Укроборонпрому".

Источник: ukroboronprom.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович