05.04.2020 09:21
Просмотров: 983

Приватбанк подав новий позов проти Коломойського та Боголюбова на 5,5 мільярда доларів

Приватбанк подав новий позов проти Коломойського та Боголюбова на 5,5 мільярда доларів

Приватбанк подав на Кіпрі новий позов проти колишніх власників фінустанови Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на 5,5 мільярда доларів.

Про це повідомив член наглядової ради Приватбанку Роман Сульжик в ефірі телешоу "Свобода слова Савіка Шустера"

Він пояснив, що цей позов пов'язаний із сумнівними транзакціями із виведення грошей з фінустанови, які були проведені у Приватбанку з 2013 по 2016 роки, і цього разу вони робили це не одні. Тепер разом з Коломойським і Боголюбовим відповідати будуть один з колишніх членів правління банку, а також дві компанії на Кіпрі.

Як повідомляється на сайті Приватбанку, йдеться про Тімура Новікова та кіпрські компанії – PrimeCap (Cyprus) Limited та Duxton Holdings Limited.

У банку вважають, що їхні схеми мають усі ознаки шахрайства і відмивання коштів.

"Позов банку стосується двох серій трансакцій, які, як стверджує банк, було незаконно здійснено у період між 2013 та 2016 роками, за вказівкою його колишніх власників та при сприянні інших відповідачів, які передбачали сплату величезних сум компаніям, що належали та/або контролювалися паном Коломойським та паном Боголюбовим, відповідно до кредитних договорів, які, як вважає банк, є удаваними та жоден з яких не був погашений" ,- заявили у фінустанові.

За інформацією фінустанови, такі трансакції включали схему, за якою 2,34 млрд дол були направлені кіпрській компанії, пов’язаній із колишніми власниками банку – Duxton Holdings Limited, шляхом перерахування траншами по 30 млн дол протягом чотирьох місяців у 2013 році.

Цей позов є складовою вимог Приватбанку до Коломойського та Боголюбова, що розглядаються в Англії, на Кіпрі, у США та Ізраїлі на загальну суму понад 10 млрд дол.

Нагадуємо:

Верховна Рада у першому читанні підтримала законопроєкт №2571-д щодо удосконалення деяких механізмів регулювання банківської діяльності. Законопроєкт передбачає, що власники і екс-власники банку, можуть отримати відшкодування збитку лише у грошовій формі.

18 грудня 2016 НБУ оголосив "Приватбанк" неплатоспроможним. Виводити його з ринку необхідно було відповідно до статті 41.1 Закону "Про систему гарантування вкладів фізичних.

Одразу після того, як "ПриватБанк" був визнаний неплатоспроможним, НБУ звернувся до Кабінету Міністрів України з пропозицією передати цей системно важливий банк у власність держави.

Банк перейшов у державну власність, на його докапіталізацію загалом держава витратила понад 155,4 мільярда гривень.

У грудні 2017 року ПриватБанк подав позов до Високого суду Лондона проти Ігоря Коломойського, Геннадія Боголюбова, а також компаній Teamtrend Ltd., Trade Point Agro Ltd., Collyer Ltd., Rossyan Investing Corp., Milbert Ventures Inc. та ZAO Ukrtransitservice Ltd, які ймовірно їм належать або перебувають під їхнім контролем.

У вересні 2018 року Окружний адміністративний суд Києва підтвердив правомірність прийнятого Нацбанком рішення про віднесення "Приватбанку" до категорії неплатоспроможних, відхиливши позов клієнта банку.

Источник: epravda.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

21.04.2024 08:38    207
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович