21.02.2019 07:56
Просмотров: 905

Ряд країн висловили зацікавленість в українських радіолокаторах великого радіуса дії

Ряд країн висловили зацікавленість в українських радіолокаторах великого радіуса дії

Українська державна оборонна промислова компанія Спецтехноекспорт оголосила про те, що ряд країн висловили зацікавленість в українських «глибоко модернізованих» радіолокаційних станціях на великих відстанях.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Defence Blog.

Згідно з повідомленням, Спецтехноекспорт організував успішну демонстрацію нової версії глибоко модернізованого радіолокаційного УКХ-поля (Ультракороткі хвилі) для військових аташе іноземних держав. Демонстрація відбулася на одному з військових полігонів Київської області.

Всі ключові радіолокаційні механізми, крім антени, є новими та розроблені українською приватною компанією. Представники посольств іноземних країн, які відвідали демонстрацію, високо оцінили розвиток українських технологій. Було заявлено, що радар має великі перспективи експорту.

Інтерес підтверджується, зокрема, індійськими партнерами Спецтехноекспорту. Під час міжнародної виставки AeroIndia 2019, яка відбудеться 20-24 лютого в Бангалорі, буде проведено низку переговорів щодо можливості постачання українського радарного комплексу для потреб індійських збройних сил.

Нова розробка — повністю твердотіловий радіолокатор УКХ, призначений для виявлення різних типів повітряних цілей на далеких відстанях і раннього попередження про перебування в повітрі країни об’єкта ворога. Цей радар здатний виявляти цілі, які залишаються невидимими на інших смугах частот. Водночас робота радарів однаково ефективна в різних погодних умовах.

Недоліком існуючих радарів перед радаром ультракоротких хвиль була низька точність ідентифікації цілі. У новому радарі цей недолік успішно вирішується за допомогою новітніх методів обробки сигналів і координат. Таким чином, цей радар здатний забезпечити точне націлювання для союзних систем ППО. При цьому радар залишається практично невразливим для радіолокаційних ракет.

Источник: uprom.info

Автор: Владислав Христофоров, редактор Національного промислового порталу

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, Украина

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович