29.02.2020 07:57
Просмотров: 876

"Суспільному" арештували банківські рахунки: це може вплинути на участь України в "Євробаченні"

Суспільному арештували банківські рахунки: це може вплинути на участь України в Євробаченні

Команда медіаресурсу також наголошує: ігнорування проблеми призведе до повної зупинки "Суспільного мовлення" в Україні

На банківські рахунки "Суспільного" телебачення наклали арешт. Про це повідомляють на сайті медіаресурсу. Йдеться про 10 мільйонів євро боргу, який, за рішенням суду, мовник має сплатити акціонерному товариству "Євроньюз".

"Суспільне" отримало цей борг у спадок як правонаступник колишньої державної Національної телекомпанії, що припинила свою діяльність. НТКУ почала співпрацювати з "Євроньюз" 2010 року. Згодом із бюджету припинили виділяти кошти на україномовну версію іноземного ресурсу "Євроньюз", що й спричинило до появи боргу та судового процесу.

"Суспільне" телебачення звернулося по допомогу до Кабінету Міністрів, Міністерства фінансів, Мінкульту та Мін'юсту з прохання виділити додаткове фінансування, щоб розрахуватися з "Євроньюзом".

Суспільний мовник підкреслює, що "наразі арешт рахунків уже унеможливив підготовку до трансляції Олімпіади-2020, блокує забезпечення участі України в "Євробаченні-2020", зупинив запуск нових проєктів "Суспільного".

Команда медіаресурсу також наголошує: ігнорування проблеми призведе до повної зупинки "Суспільного мовлення" в Україні.

Оновлено. Зі свого боку, Мінкульт спільно з Мінфіном напрацювали рішення щодо ситуації, яка склалася з арештом рахунків Суспільного мовника через заборгованість. Про це повідомив очільник МКМС Володимир Бородянський у Telegram.

"Суспільний мовник не передбачив у бюджеті коштів на погашення заборгованості. МКМС, аби уникнути ситуації щодо можливого припинення мовлення, разом з Мінфіном прийняте рішення щодо наближення фінансування, аби "Суспільне" мало можливість розрахуватися з боргами негайно. Сума, яка заблокована в Швейцарії, повернеться до бюджету, і МКМС буде ініціювати зміни до бюджету щодо збільшення фінансування Суспільного мовника на суму сплаченого боргу за рахунок повернених із Швейцарії коштів, що забезпечить сталість розвитку Суспільного мовника", – написав Бородянський.

Він додав, що ситуація з можливим відключенням через борги телеканалу "UA: Суспільне" є неприпустимою.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    939
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович