12.08.2022 07:54
Просмотров: 641

Tesla підтвердила план будівництва п'ятої гігафабрики у Канаді

Tesla підтвердила план будівництва пятої гігафабрики у Канаді

Компанія лобіює будівництво своєї п'ятої гігафабрики на території Канади. Як повідомляє місцеве видання Electric Autonomy, документи, які розкривають плани автовиробника, з'явилися у відкритому реєстрі лобістів провінції Онтаріо. Згідно з заявкою, Tesla має намір побудувати в Канаді завод з випуску електрокарів, який зможе конкурувати за продуктивністю з провідними підприємствами США. Представники Tesla вже обговорювали деталі проекту із кількома чиновниками, включаючи представників Міністерства промисловості Канади.

Виступаючи на щорічних зборах для інвесторів на початку цього місяця, засновник та гендиректор компанії Ілон Маск уперше натякнув, що Tesla розглядає Канаду як місце для нового заводу. Компанія не стала публікувати офіційний анонс, проте журналісти з EA з'ясували , що плани Tesla на Канаду вже зайшли далі за «вивчення майданчика». Оскільки в Канаді компанії мають розкривати всі свої зусилля щодо лобіювання, проект будівництва ще однієї гігафабрики Tesla кілька тижнів тому з'явився у відкритому доступі.

У заявці, поданій у липні цього року, йдеться, що Tesla хоче об'єднатися з урядом та агентствами Канади, щоб "виявити можливості для створення передових виробничих потужностей". Автори документа стверджують, що за підтримки Tesla Канада здатна створити підприємство, здатне конкурувати з виробничими майданчиками, що швидко ростуть у Північній Америці. При цьому у компанії зазначили, що розраховують на відповідні стимули з боку влади для будівництва цього заводу.

Аналітики припускають, що Tesla обиратиме майданчик в одній із двох провінцій — підприємство з'явиться або у Квебеку, або в Онтаріо. Обидва регіони мають великий попит на ринку електромобілів — як серед споживачів, так і серед виробників. Квебек кілька років був лідером за швидкістю впровадження електрокарів, тоді як Онтаріо займає перше місце за обсягом залучених інвестицій.

Завод Tesla у Канаді може стати п'ятим автомобільним підприємством компанії з потенціалом випуску від 0,5 до 1 млн. машин на рік. Зараз у Tesla чотири такі гігафабрики — у Каліфорнії, Техасі, Берліні, а також у Шанхаї. У сукупності ці заводи виробляють вже понад 1,5 млн. електромобілів на рік, хоча два з них тільки запустилися. У Tesla розраховують за рахунок розширення виробництва в Шанхаї та введення в дію нових потужностей у Берліні та Техасі вийти на щорічне складання 2 млн машин уже до кінця 2022 року.

Джерело: hightech.plus

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович