21.08.2019 10:19
Просмотров: 997

Виробництво корветів надасть понад 10 тисяч робочих місць в Українському ВПК

Виробництво корветів надасть понад 10 тисяч робочих місць в Українському ВПК

Виробництво чотирьох необхідних ВМСУ кораблів за програмою «Корвет» проєкту 58250 дозволить на значний час залучити до роботи понад 10 тисяч працівників у різних галузях ОПК.

Передає Національний Промисловий Портал, з посиланням на прес-службу Defence express.

«Якщо ми навіть будемо говорити про один (корвет), то це теж досить багато робочих місць, ця цифра теж буде близька до 10 тисяч. Питання просто в іншому — це робочі місця на коротший проміжок часу», – відзначив Вадим Борисов, директор ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування».

Своєю чергою, при виробництві таких кораблів у досить швидкому темпі (приблизно один на кожні 2 роки), серія лише з чотирьох корветів забезпечить цих працівників роботою на 8-9 років. При цьому, в будівництві візьме участь безліч вітчизняних підприємств, а не лише один «Миколаївський суднобудівний завод».

Крім цього, серійне будівництво нових корветів значно відіб’ється й на їх ціні. Нагадаємо, за словами міністра оборони Степана Полторака для повного оснащення навігацією, обладнанням з добудовою потрібно 5,8 мільярда гривень (на момент початку будівництва його вартість оцінювалась у 250 млн євро) на головний корабель проєкту.

Однак при серійному виробництві 4-8 кораблів одного проєкту, вартість кожного наступного знижується приблизно на 10%.

«Кожен наступний корабель в серії, коштує дешевше приблизно на 10%. Така динаміка — дешевше приблизно на 10%, якщо брати статистику, вона зберігається приблизно до (будування серії з) 4-8 одиниць. Залежно від проєкту корабля. Далі, там вже стає залежність інша. Але в принципі можна говорити про зниження кожного наступного (корвету) приблизно на 10% його вартості», – наголосив Вадим Борисов.

Українські суднобудівельники також відзначають, що при серійному постачанні будь-яких компонентів для кораблів такого типу, їх вартість (при укладенні такого контракту на серію) істотно знижується. Причому це стосується практично всіх систем — від озброєння, до корабельних двигунів, а в сучасному військовому кораблі такі системи складають від 70 до 80% його вартості й лише третина витрат (в середньому) доводиться на будівництво власне корпусу.

Источник: uprom.info

Автор: Никита Ланченко, редактор Національного промислового порталу

Новости портала «Весь Харьков»


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович