24.05.2019 07:55
Просмотров: 878

ВПС Перу зацікавлені у залученні України до модернізації військових літаків і гелікоптерів

ВПС Перу зацікавлені у залученні України до модернізації військових літаків і гелікоптерів

Військово-повітряні Сили Республіки Перу зацікавлені використати потенціал і досвід України для ремонту та модернізації власних транспортних і бойових літаків, що знаходяться на озброєнні країни. Про це було наголошено під час переговорів представників ДП ДГЗІФ "Укрінмаш", що входить до складу ДК "Укроборонпром", із вищим командуванням ВПС Перу. Зустріч відбулася на українському стенді у рамках VII Міжнародної виставки оборонних технологій, озброєння та запобігання стихійним лихам "SITDEF 2019", що відбулася 16-19 травня 2019 року у столиці Республіки Перу – Лімі.

Під час переговорів перуанська сторона висловила готовність до стратегічної співпраці з українськими компаніями. Було зауважено, що українські підприємства історично залучені у процеси розробки, модернізації та експлуатації авіаційної техніки Республіки Перу.

Перуанська сторона зазначила, що розглядає Україну одним із правонаступників розробок, інтелектуальних прав і технологій, створених в авіаційній сфері у часи СРСР. А відтак, Україна має повне право здійснювати ремонт та модернізацію авіатехніки, що знаходиться на озброєнні ВПС Республіки Перу.

Особливий інтерес у представників ВПС Перу викликає досвід українського авіабудування, здобутий у боротьбі із російською агресією, зокрема щодо модернізації бойових і транспортних літаків. З огляду на близькість технічних і бойових характеристик техніки, яка знаходиться на озброєнні Перу і України, сторони визначили, що залучення Укроборонпрому до удосконалення парку перуанських літаків є економічно і технічно обґрунтованою пропозицією.

Мова ішла також про залучення України до процесу забезпечення оперативної придатності парку гелікоптерів Перу. Окремо представники Перу відзначили досягнення України у розробці, виробництві та застосуванні в умовах бойових дій безпілотних літальних апаратів.

Командування ВПС країни наголосило, що за 30 років використання літаків сімейства "Ан" доведено їхню максимальну пристосованість до умов високогір’я, а також тропічного й пустельного клімату. Було висловлено бажання і надалі експлуатувати їх, а відтак озвучено зацікавленість подовжити їхній ресурс та здійснити модернізацію за участі підприємств Концерну, зокрема ДП ДГЗІФ "Укрінмаш", ДП "Антонов" і ДП "Завод 410 ЦА".

Источник: ukroboronprom.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: впк, Украина

Читайте ещё:

27.03.2024 07:00    165
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович