11.01.2019 07:09
Просмотров: 867

У ДФС створюється Департамент трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування

У ДФС створюється Департамент трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування

У Державній фіскальній службі буде створено Департамент трансфертного ціноутворення (ТЦУ) та міжнародного оподаткування, а також відповідне управління в Офісі великих платників податків ДФС. Такі зміни у структурі вже погоджені Міністерством фінансів.

За словами в.о. Голови ДФС Олександра Власова, перевірки трансфертного ціноутворенням та контроль за операціями між пов’язаними особами в службі будуть ще більш ефективними та прискіпливими, адже на порядку денному усіх податкових адміністрацій світу стоїть одне з основних питань – недопущення розмивання бази та виведення прибутку з-під оподаткування.

«Наш стратегічний план – розширення бази оподаткування, а механізм контролю за трансфертним ціноутворенням – один з дієвих механізмів. Тому Україна націлена на імплементацію правил BEPS, вже розроблений відповідний законопроект і після його ухвалення податковий контроль за трансфертним ціноутворенням буде відповідати вимогам OECD», - зазначив Олександр Власов.

Він додав, що після реорганізації ДФС в окремі податкову та митну служби Департамент ТЦУ стане одним з ключових у податковому напрямку.

До утворення окремого підрозділу контроль за трансфертним ціноутворенням в ДФС здійснювали Департамент аудиту за напрямком контрольно-перевірочної роботи та Департамент податків і зборів з юридичних осіб – за функцією адміністрування. Функціонал нового структурного підрозділу буде охоплювати: від процедур аналізу про здійснені контрольовані операції до проведення попереднього узгодження ціноутворення.

Довідково:

В цілому по Україні протягом 2018 року понад 2 тис. платників податків подали звіти про контрольовані операції за 2017 рік та задекларували контрольовані операції на загальну суму 1,5 трлн грн.

За результатами декларування податку на прибуток за 2017 рік понад 145 платників податку здійснили самостійне коригування податкових зобов’язань з метою ТЦУ на загальну суму 1,7 млрд грн. Зазначені коригування сприяли скороченню збитковості окремих підприємств, отриманої ними в результаті фінансово-господарської діяльності за 2017 рік, на загальну суму 1,1 млрд грн. Додаткові нарахування податку на прибуток склали 98 млн грн.

Тобто протягом 2018 року кожний 14 платник, що прозвітував про контрольовані операції за 2017 рік, самостійно збільшив податкові зобов’язання з метою трансфертного ціноутворення. При цьому кожні два з трьох таких платників нарахували податок на прибуток.

Источник: sfs.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: дфс, налоги

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович