06.12.2018 06:45
Просмотров: 1735

У Харкові планують підвищити ціни на опалення та гарячу воду (ВІДЕО)

У Харкові планують підвищити ціни на опалення та гарячу воду (ВІДЕО)

Причина – подорожчання газу.

“Харківські теплові мережі” ініціювали нове підвищення тарифів. Опалення може вирости в ціні майже на 17,8%, а гаряча вода – на 15,5%. Головною причиною комунальники називають подорожчання газу на 23% . Збільшення вартості купівлі теплової енергії в ТЕЦ-5 та ТЕЦ-3 також вплинуло на корегування тарифу.

Марина Магомедова, заступниця гендиректора з економіки КП “Харківські теплові мережі”

Тарифные услуги для абонентов жилых домов с приборами учёта будут составлять – 1540,16 грн за Гкал. Рост составит 17,8%. Ранее нами предлагался 1541,37 грн. Тариф за метр квадратный – 39,40 грн. Рост также на 17,8%. Предлагался нами – 39,42 грн.

За словами комунальників, в нові тарифи не включили збитки підприємства. За 10 місяців поточного року – це близько 244 мільйонів гривень. Збільшення мінімальної заробітної плати та вартості холодної води також на тариф не вплине. Питання винесли на вже другі громадські слухання, цього разу – за участю представників профільної нацкомісії. Саме вона приймає рішення – погоджувати чи не погоджувати пропозиції “Тепломереж”. Прем’єр Володимир Гройсман заявляв, що через подорожчання газу тарифи на місцях можуть підняти не більше ніж на 16%. В листопаді вартість опалення вже виросла на 5,5%, а гарячої води – на 10,5% .

Василь Без’язичний, начальник відділу НКРЕКП у Харківській області

Мы вынуждены с учетом утвержденной цены Кабинета министров привести в соответствие по категориям потребителей тепла и воды именно по КП “ХТС”. В среднем, мы считали, у нас получается. Тем более, что это не окончательная цифра. Будут незначительные изменения за покупное тепло с ТЭЦ-5. Это еще немножко понизит тариф.

Харківські антикорупціонери стверджують, що підвищення тарифів не допомагає підприємству зменшити збитки. І пропонують впровадити цільову програму, з залученням громади та депутатської комісії.

Ігор Черняк, член ГО “Харківський антикорупційний центр”

Самое большое количество обращений на 15-62 – это как раз более 50% по “Харьковским тепловым сетям”. Не хватает бригад, правильно? Ну не хватает, чтобы всё устранить. Не хватает ресурсов, материалов. Вы это признаёте. И что у нас получается? Те тарифы, которые сейчас закрепляются, они учитывают исключительно изменения цены энергоносителя. То есть, качество услуги будет оставаться таким же.

Дмитро Булах, керівник ГО “Харківський антикорупційний центр”

Міські теплові мережі перебувають в критичному стані. На жаль, але це факт. Ми не хочемо сказати, що це чиясь вина. І не можна просто в рамках стандартного збільшення тарифу вирішити цю проблему.

Нові тарифи планують затвердити в січні. Комунальники попереджають, що слід чекати ще одного підвищення в травні. Причина все та ж – збільшення ціни на газ.

Источник: objectiv.tv

Автор: Аліка Піхтерева

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович