10.01.2019 06:53
Просмотров: 1140

У Польщі представили новий ЗРК з українськими ракетами

У Польщі представили новий ЗРК з українськими ракетами

Польська компанія WB Electronics (входить до складу WB GROUP) розробила проект зі створення ЗРК середнього радіуса дії, який використовує ракети українського виробництва Р-27.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Defense Express.

Про це під час конференції «Виклики та розвиток протиповітряної оборони Республіки Польща. Оборона Польщі 21 століття», що пройшла 28-29 листопада 2018 року у місті Демблін, розповів представник компанії Роман Мушал.

Як повідомив Р. Мушал, в основі нового проекту ЗРК має бути зенітна ракета створена на базі відомої авіаційної ракети Р-27, яка серійно виготовляється в Україні на ДАКХ «Артем», що входить до складу ДК «Укроборонпром», і постачається у Польщу для оснащення винищувачів МиГ-29.

Представник WB Electronics розповів, що вже створено більшість необхідних елементів – двигун, паливо та головка самонаведення. За його прогнозами, час необхідний для розгортання виробництва в Польщі складає близько трьох років.

Також, в рамках конференції, був представлений проект «Дослідження можливості підвищення ефективності системи Patriot PAC-3 з використанням модернізованих високоманеврових ракет класу «повітря-повітря» Р-27 WICHER».

Запропоновано використовувати в якості шасі ЗРК вантажний автомобіль Jelcz 662D з двомісною неброньованою кабіною та місцем для відпочинку. Повна маса шасі (максимальне навантаження) – 14000 кг (11000 кг). Комплекс зможе використовувати 3 види модернізованих ракет Р-27 WICHER з ефективним діапазоном 40 км –

З інфрачервоною головкою самонаведення (WICHER-ЕТ) з дистанцією перехоплення цілі до 30 км

З активною радіолокаційною ГСН (WICHER-ЕА) з дистанцією перехоплення цілі до 25 км

З пасивною радіолокаційною ГСН (WICHER РЕР 27-ЕА) з дистанцією перехоплення цілі до 100 км

У Польщі представили новий ЗРК з українськими ракетами

Нагадаємо, у 2017 році стало відомо, що «Укроборонпром» запропонував польському MO спільну розробку системи ППО малої дальності R-27 ADS (Air Defence System), з використанням українських авіаційних ракет Р-27. Однією з учасниць проекту ЗРК Narew мала стати й WB Electronics. Польські компанії були повинні розробити наступні компоненти комплексу: радіолокаційну станцію повітряного спостереження, радар наведення ракет, рухому станцію запуску, пасивну оптоелектронну систему спостереження за повітрям і систему наведення ракет, систему наведення і контролю бойової ситуації та зв’язку між елементами ЗРК.

За попередньою інформацією було заплановано перші демонстраційні вогневі випробування ракет з землі, використовуючи польську радіолокаційну станцію в Україні, в червні 2017 року. Демонстрація системи Narew мала відбутися у червні 2018-го, а в листопаді цього ж року мали відбутись приймальні випробування польськім МО. При цьому організація виробництва компонентів системи компаніями PGZ та WB Electronics (зі сторони Польщі) та ДАКХ «Артем» (зі сторони України) була запланована на літо 2018 року, а запуск серійного виробництва – на листопад 2019 року.

Варто зазначити, що ДК «Укроборонпром» вже деякий час намагається розробити на базі ракет Р-27 комплекс ЗРК й декілька разів представляв його окремі компоненти. Також цікавим є той факт, що зенітні ракети Р-27 дійсно здатні запускатися с землі й вражати повітряні цілі (навіть не модернізовані). Це було практично доведено під час бойових дій у Ємені, де місцеві військові угрупування хуситів запускали такі ракети з кустарних установок з направляючими, встановленими на невеликі вантажівки, по бойових літаках «Саудівської коаліції».

Источник: uprom.info

Автор: Владислав Христофоров, редактор Національного промислового порталу

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович