11.05.2019 10:03
Просмотров: 1829

Україна розробляє чотири типи нових супутників

Україна розробляє чотири типи нових супутників

Українська космічна галузь освоїть супутники дистанційного зондування Землі (ДЗЗ) нового покоління.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на UBR.

Після запуску України супутника «Січ-2» вісім років тому, на орбіті не побував жоден космічний апарат українського виробництва. Однак вітчизняних конструкторів це не зупинило. Провідне підприємство Державного космічного агентства (ДКАУ) – КБ «Південне» (м Дніпро) – пообіцяло посилити свої позиції на ринку виробництва космічних апаратів.

В даний час КБ «Південне» одночасно веде роботу над 4 супутниками та планує освоїти виробництво апаратів ДЗЗ (дистанційне зондування землі) нового покоління.

Серед тих, над якими працюють зараз — науковий супутник «Мікросат», призначений для досліджень іоносфери з комплексом наукової апаратури «Іоносат-Мікро» в інтересах Національної академії наук України.

У 2015 році підприємство розпочало роботи над апаратом «Січ-2-1», який є модифікацією супутника «Січ-2». Це супутник ДЗЗ, що дозволяє отримувати знімки земної поверхні в панхроматичному і спектральному режимах, роздільною здатністю 8 м.

Україна розробляє чотири типи нових супутників

У 2017 році — над супутниковою платформою Yuzhsat. На її базі створюється мікросупутник Yuzhsat-1 з корисним навантаженням для проведення експерименту «Аерозоль-UA», призначеного для глобального моніторингу фізичних характеристик, просторового і часового розподілу аерозолів в атмосфері Землі. Це дозволить врахувати їх внесок у зміну клімату на планеті.

З минулого року в КБП опрацьовують технічні можливості забезпечення розгортання на орбіті угруповань наносупутників типу кубсат. Крім того, вперше у своїй історії підприємство вирішило зайнятися виробництвом супутників зв’язку типу «Либідь», який ДКАУ у 2009 році замовила канадська компанія MDA (Macdonald Dettwiler & Associates), та найняла для його виготовлення російську компанію «Інформаційні супутникові системи» (ІДС імені Академіка М.Ф. Решетньова).

За словами генерального директора КБ «Південне» Олександра Дегтярьова, зараз на підприємстві закінчили ескізне проектування і приступили до конструкторської документації супутникової платформи, яка відповідає рівню і розмірами супутника зв’язку «Либідь».

Источник: uprom.info

Автор: Владислав Христофоров, редактор Національного промислового порталу

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

04.02.2024 09:04    1905
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович