18.10.2020 08:48
Просмотров: 761

Українці схильні використовувати нові сервіси та легко сприймають цікаві цифрові технології - НБУ

Українці схильні використовувати нові сервіси та легко сприймають цікаві цифрові технології - НБУ

Україна сьогодні знаходиться на передовій цифрової трансформації, а український банківський ринок – один із найбільш інноваційних.

На цьому наголосив Голова Національного банку України Кирило Шевченко під час пресбрифінгу, присвяченого цифровізації банківського сектору. Участь у ньому взяв також Віцепрем’єр-міністр – Міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. Йшлося про підсумки першого тижня роботи нових онлайн-послуг для клієнтів банків та подальшу цифровізацію банківської системи нашої країни.

«Ми раді підтримувати ініціативи Мінцифри, оскільки маємо спільні цілі. Перш за все, це цифровізація, за нею – майбутнє фінансової системи. Також ми поділяємо мету зробити Україну високотехнологічною та paperless», – зауважив Кирило Шевченко.

Він також додав, що українці схильні використовувати нові сервіси та легко сприймають цікаві цифрові технології.

«За перший тиждень ми маємо гарні результати. Можливість ідентифікації через передачу (шеринг) електронних паспортів у мобільному додатку Дія уже доступна у трьох банках – ПриватБанку, А-Банку та Монобанку», – повідомив Голова НБУ.

Тобто понад 25 млн українців вже можуть користуватись послугами банків за допомогою цифрових документів.

У подальших планах НБУ та Мінцифри діджиталізація не тільки банків, а й інших фінансових установ — страхових, кредитних компаній тощо.

Докладніше – у пресрелізі https://bank.gov.ua/ua/news/all/nbu-ta-mintsifri-spilno-pratsyuyut-nad-tsifrovizatsiyeyu-bankivskoyi-sistemi-ukrayini?fbclid=IwAR1Dm3TYnTCSRJ4I9mtRJLbSbxbUwPm6mpOvIxquWNoRNAL7vsw0jUqi0ec

Источник: facebook.com / Національний банк України

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович