18.02.2019 09:52
Просмотров: 1440

Укрзалізниця придбає у Крюківського вагонобудівного заводу 46 пасажирських вагонів та 3 дизель-поїзди

Укрзалізниця придбає у Крюківського вагонобудівного заводу 46 пасажирських вагонів та 3 дизель-поїзди

Укрзалізниця у 2019 році придбає у Крюківського вагонобудівного заводу 46 пасажирських вагонів та 3 дизель-поїзди.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на Залізничне постачання.

Укрзалізниця у 2019 році оновить пасажирські вагони та приміський рухомий склад. Зокрема, придбає у ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» 46 пасажирських вагонів та 3 дизель-поїзди. Про це в ході прес-конференції у Києві повідомив голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Кравцов.

За словами керівника Укрзалізниці, нові вагони будуть включені до складу фірмових поїздів.

«Постачання вже здійснюється: із 46 пасажирських купейних вагонів на 2019 рік у січні Укрзалізниця отримала 3, решта мають надійти до кінця червня. Разом із 8 купейними вагонами, що отримала Укрзалізниця від заводу у грудні 2018 року, загалом за контрактом парк поповнять 54 нові пасажирські вагони, які Укрзалізниці обійдуться у 1,5 млрд грн з ПДВ», — розповів Євген Кравцов.

Він зауважив, що Укрзалізниця не отримує коштів з державного бюджету для оновлення пасажирського рухомого складу і придбання здійснюється виключно за кошти компанії.

«Укрзалізниця поставила перед виробником завдання, щоб усі важливі елементи, 70 % обладнання вагона було вітчизняного виробництва, навіть системи кондиціювання повітря, вакуумні туалети, які раніше використовувалися іноземного виробництва. Для зручності пасажирів передбачені розетки на рівні верхніх полиць, збільшено кількість розеток у проходах. Окрім того, у кожному купе відчиняються кватирки; вода для чаю нагрівається не під час руху поїзда, а гаряча вже при посадці», — розповів Євген Кравцов.

Окрім того, капітально-відновлювальним ремонтом планується оновити 64 пасажирські вагони, що дозволить покращити якість і підвищити комфорт перевезень.

Євген Кравцов анонсував і відкриття нових маршрутів до Німеччини та Словаччини: Київ-Берлін та Мукачево-Кошице.

«Укрзалізниця розвиває міжнародне сполучення до країн ЄС, оскільки пасажиропотік стрімко зростає. Сьогодні курсує у сполученні Україна — ЄС вже 20 поїздів та низка безпересадкових вагонів», — розповів Євген Кравцов.

Керівник Укрзалізниці також зазначив, що для регіональної філії «Львівська залізниця» цього року планується придбати 3 приміські дизель-поїзди у тривагонній комплектації виробництва також Крюківського вагонобудівного заводу за договором, що підписаний у серпні минулого року.

«Придбання приміського рухомого складу Укрзалізниця не здійснювала з 2015 року. Ми пропонуємо, щоб місцеві органи влади, як замовники послуг, долучалися до фінансування та оновлення затребуваного і критично зношеного приміського рухомого складу, який має велике соціальне навантаження – ним користується до 70% пільговиків. До того ж у рамках децентралізації місцеві бюджети отримують більше фінансових ресурсів і повноважень», — зауважив Євген Кравцов.

Також планується здійснити капітальний ремонт з подовженням терміну служби електропоїздів та дизель-поїздів, загалом буде оновлено 24 приміські поїзди.

Источник: uprom.info

Автор: Владислав Христофоров, редактор Національного промислового порталу

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    933
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович