03.04.2021 08:58
Просмотров: 1255

За ремонт труб “Харківодоканалу” доведеться платити додатково

За ремонт труб “Харківодоканалу” доведеться платити додатково

Цілодобово ліквідовувати аварії на трубах холодної води у деяких будинках Харкова припинять. Адже, згідно із законодавством, за це потрібно платити як за окрему послугу.

Незабаром фахівці “Харківводоканалу” перестануть усувати аварійні ситуації в деяких багатоквартирних будинках міста цілодобово. Про заявили на підприємстві. Пояснюють, що згідно із законом України “Про житлово-комунальні послуги”, який набув чинності два роки тому, КП має право обслуговувати абонентів виключно після укладання договору.

Тарас Грущак, заступник гендиректора КП “Харківводоканал”

Більша частина – це близько 800 багатоквартирних житлових будинків – обрали таку модель взаємовідносин, як індивідуальний договір з обслуговуванням внутрішньобудинкових мереж. Що це означає? Що окрім послуги з водопостачання та водовідведення абонентам також надаються послуги з ремонту та обслуговування всіх систем.

Будинок №11 номер одинадцять на вулиці Паращука – один із тих, який обслуговують на підставі нового договору. Зранку тут метушаться комунальники, а деякі місцеві не розуміють, що за роботи розпочалися.

Та фахівці пояснюють, що це ремонт внутрішньобудинкових мереж, передбачений угодою про обслуговування. Комунальники замінюють близько 30 метрів трубопроводу.

Валерій Харлан, начальник управління з техобслуговування КП “Харківводоканал”

Три раза в год в доме, с которым у нас есть договор, мы выполняем техническое обслуживание. Мы сделали осмотр, определили фронт работы, нашли участки, которые подлежат замены, дабы предотвратить будущие аварийные ситуации.

Згідно із законом, комунальники будуть обслуговувати будинок, якщо відповідний договір уклали більше половини його мешканців. Але за цю послугу доведеться сплачувати додатково – 33,88 грн на місяць, незалежно від площі квартири.

Источник: objectiv.tv

Автор: Артем Листопад

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович