01.12.2022 07:42
Просмотров: 1364

Засновник Alibaba Джек Ма переїхав в Токіо

Засновник Alibaba Джек Ма переїхав в Токіо

Китайський підприємець Джек Ма живе в Токіо вже майже шість місяців після репресій Пекіна щодо технологічного сектора, повідомляє Financial Times.

Співзасновник Alibaba Group Holding Ltd. перериває своє перебування в Японії поїздками в сільську місцевість і регулярними візитами до США та Ізраїлю, повідомляє видання з посиланням на людей, які знають про його місцеперебування. Ма є близьким другом Масайосі Сона, засновника токійської SoftBank Group Corp. і раннього інвестора в Alibaba.

Колись найбагатший і найвидатніший технічний лідер Китаю, останніми роками Ма пішов із уваги після того, як його критика державного регулювання призвела до проблем із Пекіном, зірвавши первинне публічне розміщення фінтех-гіганта Ant Group Co. За цим послідували масштабні репресії приватний сектор у Китаї, зокрема спрямований на стримування влади інтернет-компаній. Відтоді за його рідкісними публічними появами пильно стежили.

У Токіо Ма залишився в кількох приватних членських клубах у центральних районах Гіндза та Маруноуті, повідомляє FT. Він також взяв із собою свого особистого кухаря та співробітників служби безпеки та став захопленим колекціонером сучасного мистецтва, додає газета.

Ма, яка раніше була високопоставленою особою на бізнес-конференціях, очолювала масштабні міжнародні пожертвування захисного обладнання та іншого спорядження, яке було потрібне світу в перші дні пандемії.

Джерело: internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович