06.03.2023 19:55
Просмотров: 581

5 років за ґратами отримала жінка, яка в окупованій Балаклії очолила «відділ освіти» та наказувала знищувати українську символіку

5 років за ґратами отримала жінка, яка в окупованій Балаклії очолила «відділ освіти» та наказувала знищувати українську символіку

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Ізюмської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винною 45-річну жінку за фактами колабораційної діяльності (ч. 3, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Прокурори у суді довели, що у м. Балаклія місцева мешканка добровільно погодилась працювати на окупаційну адміністрацію. Так, у травні минулого року вона обійняла посаду «начальника відділу освіти Балаклійського ТУ Ізюмського району Харківської області».

На колективних нарадах колаборантка повідомляла підлеглим їй директорам навчальних закладів Балаклійської та Савинської ОТГ, що навчальний процес буде здійснюватись виключно на російській мові та за освітніми стандартами держави-агресора. 

Крім того, «начальниця» видавала накази про прийняття директорів шкіл на роботу та модерувала процес направлення вчителів до м. Курськ рф для проходження перепідготовки за стандартами та програмами рф.

Також псевдоосвітянка надавала вказівки підлеглим їй директорам навчальних закладів вилучити з бібліотек українську літературу та державну українську символіку. Від підлеглих вона вимагала комісійно складати та підписувати відповідні акти. 

Суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області виніс обвинувальний вирок. Жінці призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади, державного управління, місцевого самоврядування чи органах, що надають публічні послуги у сфері освіти строком на 10 років.

Наразі триває строк на апеляційне оскарження.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович