07.05.2019 08:35
Просмотров: 923

Банкір, який ошукав і намагався вбити клієнтку, засуджений за додаткові епізоди привласнення коштів

Банкір, який ошукав і намагався вбити клієнтку, засуджений за додаткові епізоди привласнення коштів

За сукупністю судових вироків менеджер одного з банків отримав 11.5 років позбавлення волі за привласнення коштів, підробку документів та спробу вбивства клієнтки з метою приховати службові «оборудки».

Як розповів керівник Харківської місцевої прокуратури № 5 Володимир Калюга, суд також застосував до 32-річного чоловіка покарання у вигляді конфіскації майна та позбавив його права обіймати посади з організаційно-розпорядчими та адміністративно-господарськими функціями на 3 роки.

Банківський працівник протягом 2015-2016 років привласнював кошти клієнтів. Жертвами банкіра стали 6 харків’ян. Для махінацій чоловік використовував фальсифіковані договори, а також підробляв підпис касира. На підставі підроблених документів, які нібито були надані клієнтами до банку, зловмисник переводив з депозитів гроші на підставні рахунки. З них у подальшому він знімав готівку.

Загалом сума незаконно привласнених коштів сягнула майже 400 тис. грн. Половину з них «спритний» менеджер зняв з рахунку 75-річної бабусі. Він обслуговував літню жінку протягом тривалого часу та мав з нею приятельські стосунки. Скориставшись довірливістю вкладниці, чоловік заволодів майже 200 тис. грн. її заощаджень. Щоб приховати свій злочин, зловмисник вирішив убити жінку.

Він добре знав маршрут, яким пересувається пенсіонерка, та свідомо вичікував її на автобусній зупинці. Дочекавшись, запропонував підвезти до банку. Однак замість фінансової установи злодій завіз жертву у двір занедбаного будинку та намагався вбити ножем. Потерпілій вдалося вибити знаряддя злочину з його рук. На допомогу жінці прийшли випадкові перехожі.

Довідково:

Перший вирок чоловік отримав у листопаді 2016 року. Прокуратура довела в суді його вину у вчиненні злочинів, передбачених ч. 4 ст. 191, ч. 2 ст. 366, ч. 3 ст. 15, п.п. 6,9 ч. 2 ст. 115 КК України (заволодіння грошовими коштами у великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки, замах на вбивство з корисливих мотивів з метою приховання злочину). Червонозаводський районний суд м. Харкова призначив йому покарання у вигляді 11 років позбавлення волі з повною конфіскацією майна та позбавив права обіймати посади у банківських установах протягом 3 років. Згодом апеляційна інстанція залишила чинним рішення першої інстанції.

У квітні цього року вироком Ленінського районного суду м. Харкова чоловіка визнано винним у додаткових епізодах привласнення клієнтських коштів та службових махінацій (ч. 4 ст. 191, ч. 1 ст. 366). За ці злочини його засудили до 6 років позбавлення волі.

За сукупністю злочинів шляхом часткового складання призначених покарань чоловікові присудили 11,5 років позбавлення волі.

Прес-служба прокуратури Харківської області

Источник: khar.gp.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович