14.02.2023 13:33
Просмотров: 656

Блогер «Потон» під слідством за пропаганду війни

Блогер «Потон» під слідством за пропаганду війни

В березні Оніщенко Павло, більш відомий як «Потон», виїхав за кордон України, як багатодітний батько. З того часу він системно та послідовно засуджував Україну за свій вибір, а у своєму липневому стримі наговорив, що «Україна в окупації у Зеленського», «росія не відбирає домівки у простих людей», а злочинів росіяни насправді вчиняють мало.

Як повідомив начальник слідчого управління ГУНП Сергій Болвінов, слідчі Харківської поліції під процесуальним керівництвом прокуратури повідомили заочно про підозру Павлу за ч.3 ст. 436-2. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років.

Нагадаємо, ватажок харківської організації «Потон» Павло Онищенко, якого випустили із СІЗО воювати, тепер перебуває у москві. За даними харківської обласної прокуратури, колишній харківський активіст зміг виїхати за кордон як багатодітний батько. Четверо дітей та його дружина зараз також в рф.

Як повідомляє видання Status quo, організація «Потон» позиціонувала себе як борців із наркобізнесом та «наливайками». На позачергових виборах до парламенту 2019 року Павло Онищенко балотувався від партії «ОПЗЖ», але нардепом не став. Влітку 2020 року в поліції повідомили, що члени організації можуть бути причетні до скоєння низки кримінальних злочинів, зокрема вимагання грошей у комерційних підприємств Харківської області. Онищенка та кілька членів його організації затримали у червні 2020 року. Їм інкримінували одразу кілька правопорушень. Їх звинуватили у хуліганстві за фактом погрому в аптеці у 2018 році, а також у посяганні на життя співробітників правоохоронних органів за напад на машину, де були бійці СБУ.

З початком війни ті українці, які перебували у СІЗО, але мали бойовий досвід чи служили у правоохоронних органах, отримали можливість вийти на волю, щоб воювати. У березні 2022 року суд відмовив у задоволенні клопотання прокурора про продовження лідеру «Потона» запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, і Онищенко вийшов із СІЗО, після чого втік до рф.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович