09.08.2022 08:38
Просмотров: 813

Bosch допомагає окупантам

Bosch допомагає окупантам

«Краще втратити гроші, ніж довіру», - казав засновник німецького електротехнічного концерну Роберт Бош. Але у випадку з Україною вони програють усе. В квітні новий керманич Bosch Стефан Гартунг оголосив, що, незважаючи на вторгнення, компанія залишається на російському ринку: «Ми несемо відповідальність за всіх наших співробітників — близько 360 в Україні, а також за 3500 у Росії».

● Не блендерами єдиними

У березні глава МЗС України Дмитро Кулєба розповів, що у новітній російській військовій техніці, яку неодноразово підбивали ЗСУ, знаходили запчастини від Bosch. У самій компанії виправдовувались, що напряму нічого не продавали. Але така собі відмазочка, погодьтесь.

Цим обурилось Федеральне управління економіки та експортного контролю (BAFA) і в березні ініціювало розслідування щодо Bosch. Санкції ж працюють ще з 2014 і в них йдеться про заборону постачання товарів подвійного призначення, які можна використовувати як у цивільних, так і у військових цілях.

● Патова ситуація

У Bosch хотіли всидіти на двох стільцях, а тепер втрачають все. Наразі компанія не взмозі проводити ремонт побутової техніки для російських користувачів. Водночас у Bosch кажуть, що гарантії чинні і ремонт буде здійснено при наявності запчастин (яких немає вже кілька місяців).

Аналогічна ситуація з Apple: вони добровільно пішли з російського ринку ще в березні. Але обіцяли проводити гарантійні ремонти техніки. От тільки дисплеї чи акумулятори для Iphone в Росію просто не завозяться.

● Поїхав підсанкційний алюміній

Минулого місяця російський філіал Bosch знову почав замовляти продукцію для виробництва. ТОВ Robert Bosch Saratov замовило в німецького виробника «Nabaltec AG» 20 тонн оксиду алюмінію, який можна використати для виготовлення військової техніки.

Тож гроші перемагають довіру чи як?

Джерело: https://t.me/petrushevskyi/120

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович