15.11.2019 09:23
Просмотров: 1005

Екстрадицію Фірташа до США затягують його адвокати — глава МЗС Австрії

Екстрадицію Фірташа до США затягують його адвокати — глава МЗС Австрії

Процес екстрадиції укранського бізнесмена Дмитра Фірташа до США не може бути розпочато через ініціативу його адвокатів щодо перегляду цього рішення.

Про це міністр європейських, інтеграційних і закордонних справ Австрії Олександр Шалленберг заявив на спільній з главою МЗС України Вадимом Пристайко прес-конференції 14 листопада, передає "Інтерфакс-Україна".

"Питання з Фірташем не затягується австрійською стороною. Міністерство юстиції ухвалило відповідну постанову про екстрадицію, але Фіртвш і його адвокати відповідно затягують цей процес і наполягають на перегляді справи ", - сказав він.

За його словами, процес екстрадиції може початися тільки після винесення остаточного рішення судом.

Нагадаємо:

16 липня міністр юстиції Австрії Клеменс Яблонер дав дозвіл на екстрадицію Фірташа до США.

Водночас, адвокати олігарха подали клопотання про відновлення судового розгляду справи про екстрадицію. Фірташ залишиться в Австрії, доки суд не ухвалить рішення щодо цього клопотання.

Фірташа затримали в Австрії в березні 2014 року на запит американських слідчих, але випустили під заставу у 125 мільйонів євро і відтоді він оскаржував свою екстрадицію в США.

США звинувачує Фірташа у дачі хабара розміром 18,5 мільйонів доларів за ліцензію на розробку титанових родовищ у Індії поза конкурсом. Олігарху загрожує до 50 років тюрми і конфіскація всіх активів.

Він став відомим після появи скандальної компанії "Росукренерго" - газового посередника між Росією і Україною. Популярність Фірташу принесла також його війна з екс-прем'єркою Юлією Тимошенко.

Источник: epravda.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович