10.03.2020 10:06
Просмотров: 1176

Фігурант справи MH17 керував штурмом української військової частини в Криму – офіцер ВМС України

Фігурант справи MH17 керував штурмом української військової частини в Криму – офіцер ВМС України

Окупація українського Криму. Російські військові без розпізнавальних знаків (так звані «зелені чоловічки») у селі Перевальне, 5 березня 2014 року

Василь Геранін, який був ідентифікований СБУ як полковник ГРУ збройних сил РФ і який фігурував у опублікованих спецслужбою аудіозаписах щодо катастрофи лайнера MH17, керував штурмом української військової частини в Бахчисараї в березні 2014 року.

Про це журналістам проєкту Радіо Свобода Донбас.Реалії розповів український військовий Сергій Гундер, який у 2014 році був начальником штабу зазначеної військової частини.

«Приїхав до частини на мікроавтобусі і запропонував нам пустити його на територію. Ясно, що йому було відмовлено. Я пам’ятаю, що він по радіостанції дав команду. Відразу ж вийшли озброєні люди в масках. Хтось був у камуфляжному одязі, хтось в громадянському. У цей момент сталася стрілянина, коли люди почали чинити опір з мого боку. Почалася стрілянина під ноги людям, в повітря. Безпосередньо керував. Він же команди і віддавав своїм людям», – розповів офіцер ВМС України Сергій Гундер.

Також, як повідомив військовий, разом з Гераніним у захопленні військової частини брав участь колишній командир бойовиків на Донбасі Ігор Безлер. Ще в день падіння «Боїнга» MH17 17 липня 2014 року СБУ опублікувала аудіозаписи переговорів бойовиків, що стосувалися катастрофи. На одному з цих записів, фігурують Василь Геранін та Ігор Безлер. Зокрема, за версією СБУ, в опублікованих переговорах можна почути, як Ігор Безлер звітує перед Гераніним про збиття боїнга MH17.

Судячи з аудіозапису, розмова відбулась через півгодини після падіння лайнера. За даними Служби безпеки України, полковник ГРУ Василь Геранін на той момент був куратором ватажка горлівських бойовиків Ігоря Безлера.

Більше про Безлера, Гераніна та інших можливих причетних до катастрофи «Боїнга» ви можете дізнатись в новому спецвипуску Донбасс.Реалії – «Фігуранти справи MH17: навколосвітня подорож замість лави підсудних».

Источник: radiosvoboda.org

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович