28.06.2019 06:40
Просмотров: 1155

Генеральною прокуратурою України викрито черговий воєнний злочин Російської Федерації

Російсько-терористичні сили, застосовуючи важку артилерію, усупереч вимогам міжнародного гуманітарного права 26.06.2019 здійснили з тимчасово окупованої території Донецької області прицільний обстріл населеного пункту Авдіївка Донецької області.

Цей зухвалий факт не залишився поза увагою українських правоохоронців. На місце події виїхала група у складі працівників управління з розслідування злочинів, вчинених на тимчасово окупованих територіях, Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України.

Генеральною прокуратурою України викрито черговий воєнний злочин Російської Федерації

Генеральною прокуратурою України викрито черговий воєнний злочин Російської Федерації

Прокурори вказаного управління, чітко дотримуючись норм процесуального законодавства України, задокументували факти порушення агресором та окупаційною адміністрацією законів і звичаїв війни.

Так, під час огляду місця події виявлено, що внаслідок артилерійського обстрілу пошкоджено 2 житлові будинки, а також господарські споруди та присадибні ділянки.

На сьогодні встановлено, що обстріл вівся артилерійськими снарядами калібру 120 мм із селища Мінерального, Ясинуватського району Донецької області (тимчасово окупована територія).

Зусилля працівників правоохороних органів України спрямовуються на виявлення осіб, причетних до вчинення зазначеного злочину.

Здобуті докази порушення вимог міжнародного права Російською Федерацією та координованими нею окупантами буде передано до Міжнародного кримінального суду.

Невідворотність покарання осіб, винних у кричущих правопорушеннях відповідної категорії, і надалі залишається пріоритетом для Генеральної прокуратури України.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України

Источник: gp.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: война, гпу

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович