24.08.2019 08:09
Просмотров: 1011

Генпрокуратурою повідомлено про підозру колишньому начальнику Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області в організації незаконного затримання поліцейських патрульної поліції

Генпрокуратурою повідомлено про підозру колишньому начальнику Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області в організації незаконного затримання поліцейських патрульної поліції

Департаментом організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням кримінальних правопорушень, підслідних Державному бюро розслідувань, нагляду за додержанням законів його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях, спільно з Державним бюро розслідувань здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного затримання поліцейських Управління патрульної поліції в Дніпропетровській області, що вчинено в інших особистих інтересах, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, за фактом перевищення влади, що супроводжувалось насильством, застосуванням зброї і такими, що ображають особисту гідність потерпілого, діями, за відсутності ознак катування, а також за фактом впливу у будь-якій формі на працівників правоохоронного органу, з метою перешкодити виконанню ними службових обов’язків та добитися прийняття незаконного рішення, вчиненого службовою особою з використанням свого службового становища, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 365, ч. 2 ст. 343, ч.3 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 371 КК України.

Слідчими Центрального апарату Державного бюро розслідувань 23.08.2019 за погодженням з Генеральною прокуратурою України, на підставі зібраних доказів повідомлено про підозру колишньому начальнику Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 365, ч. 2 ст. 343, ч.3 ст. 27 ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 371 КК України.

Встановлено, що 11.09.2018 року начальник Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області з метою уникнення його водієм відповідальності за скоєне адміністративне правопорушення та перешкоджання поліцейським патрульної поліції у оформленні вказаного правопорушення, перевищуючи свої службові повноваження, за попередньою змовою з іншими працівниками Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, організував із застосуванням зброї та насильства незаконне силове затримання поліцейських Управління патрульної поліції, які перебували на добовому чергуванні та завершували оформлення адміністративних матеріалів щодо водія начальника Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, який скоїв адміністративне правопорушення.

На даний час проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановлення усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

За результатами досудового розслідування буде надана оцінка діям усіх працівників Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, які брали участь у затриманні поліцейських патрульної поліції.

Досудове розслідування триває.

Довідково: санкціями статей передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до 3 років.

Водночас, згідно із положеннями ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури України

Источник: gp.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович