25.07.2021 10:57
Просмотров: 842

Голова МСЕК попався на вимаганні хабарів з ветеранів АТО: деталі резонансної справи

Голова МСЕК попався на вимаганні хабарів з ветеранів АТО: деталі резонансної справи

У Києві прокурори викрили корупційну схему вимагання неправомірної вигоди за призначення групи інвалідності ветеранам АТО та ООС, організовану головою однієї із міжрайонних МСЕК, повідомили у Київській міській прокуратурі.

Згідно з матеріалами слідства, голова міжрайонної медико-соціальної експертної комісії разом із спільником — колишнім лікарем військової частини, організували злочинну схему протиправного збагачення шляхом отримання неправомірної вигоди від колишніх військовослужбовців, учасників АТО та ООС.

Вказані особи вимагали до 5000 доларів США за організацію проходження процедури встановлення групи інвалідності, зокрема швидкого та безперешкодного отримання необхідної медичної документації, висновків військової лікарсько-консультаційної комісії та подальшого проходження МСЕК.

Слідством встановлено понад 20 фактів передачі неправомірної вигоди голові комісії через його спільників, та 28 осіб, які стали жертвами вимагання неправомірної вигоди. В рамках контролю за вчиненням злочину задокументовано передачу частини неправомірної вигоди у сумі 2500 доларів США учасником АТО спільнику голови комісії.

22 липня голову комісії, його спільника — колишнього лікаря ВЧ та посередника затримано на «гарячому» після одержання ними 1500 дол. США неправомірної вигоди. За місцем роботи та проживання затриманих проведено обшуки, під час яких вилучено документи, кліше печаток військових частин Міноборони, медичних установ, лікарських штампів, які використовувались ними для підроблення документів, значні суми коштів.

Вирішується питання щодо повідомлення вказаним особам про підозру та подальшого звернення до суду із клопотанням про обрання запобіжних заходів.

Источник: sprotyv.info

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович