16.01.2023 13:38
Просмотров: 461

«Харківгаз» заявляє про спробу рейдерського захоплення

«Харківгаз» заявляє про спробу рейдерського захоплення

Інформація про спробу рейдерського захвату Харківгазу опублукована на офіціальній сторінці підприємства в Фейсбуці.

«Як стало відомо чиновники державного монополіста НАК «Нафтогаз України» намагались провести збори акціонерів у нелегітимний спосіб з метою змінити голову та членів правління АТ «Харківгаз». 

Ці дії є продовженням пролобійованої Нафтогазом фіктивної справи ДБР щодо плати за користування газорозподільними мережами, яка не має юридичних перспектив. І немає жодного відношення до корпоративних прав власності на АТ «Харківгаз», йдеться в повідомленні.

«Звертаємо увагу міжнародних партнерів, представництва ЄС в Україні, представників посольств Великої Британії, Сполучених Штатів Америки, та міжнародних фінансових організацій – ЄБРР, МВФ, Світового банку та Секретаріату Енергетичного співтовариства на незаконні дії чиновників НАК «Нафтогаз України», які користуючись війною порушують базові права, гарантовані Конституцією України.

Повідомляємо всіх клієнтів і партнерів, що будь яких змін в правлінні АТ «Харківгаз» не проводило і повноваженнями нових членів правління не наділяло. Вважаємо, що спроби рейдерського захоплення підприємства критичної інфраструктури можуть призвести до дестабілізації ситуації в прифронтовому регіоні, а також створюють напружену атмосферу в трудовому колективі.

З початку російського вторгнення АТ «Харківгаз» відновили розподіл газу до 164 тис домогосподарств в тому числі на деокупованих територіях. Поновлена робота 633 газорегулюючих пунктів. Збитки компанії від російської агресії оцінюються в суму близьку до 4 млрд грн.

АТ «Харківгаз», попереджає що втручання в роботу підприємства критичної інфраструктури, яке відповідає за газопостачання для більш ніж 400  тисяч домогосподарств Харківської області, може поставити під загрозу постачання газу споживачам під час опалювального сезону».

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович