04.04.2021 10:03
Просмотров: 776

Кіберполіція викрила злочинне угруповання, яке ошукало громадян на 10 мільйонів гривень за схемою перевипуску SIM-карт

Кіберполіція викрила злочинне угруповання, яке ошукало громадян на 10 мільйонів гривень за схемою перевипуску SIM-карт

У розпорядженні фігурантів були бази даних клієнтів мобільних операторів та банків. За цією інформацією вони здійснювали віддалену заміну SIM-карт фінансових номерів для подальшого доступу до онлайн-банкінгу.

Злочинну схему викрили співробітники Департаменту кіберполіції спільно з Головним слідчим управлінням Нацполіції та працівниками служби безпеки банку.

Троє чоловіків віком 32-36 років купували на хакерських форумах у DarkNet бази даних клієнтів операторів мобільного зв’язку та банківських установ. Наявні дані дозволяли фігурантам здійснювати перевипуск SIM-карт та отримати доступ до онлайн-банкінгу потерпілих. Гроші громадян зловмисники виводили на рахунки підставних осіб.

Персональні дані громадян фігуранти також використовували для оформлення онлайн-кредитів.

Таким чином шахраї ошукали понад дві сотні громадян. За попередніми підрахунками, сума збитків може сягати 10 мільйонів гривень.

Правоохоронці провели 21 обшук за місцями проживання фігурантів у Дніпропетровській, Полтавській областях та у Києві. Вилучено та направлено на експертні дослідження комп’ютерну техніку, яка використовувалася у протиправній діяльності.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Фігурантам оголошено про підозру, їм загрожує до дванадцяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора України. Слідчі дії проводилися спільно з працівниками СБУ.

Источник: internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович