03.05.2017 13:38
Просмотров: 789

Комунальним підприємством «Харківводоканал» завищено обсяг компенсації з Державного бюджету України на 1,4 млн гривень

Комунальним підприємством «Харківводоканал» завищено обсяг компенсації з Державного бюджету України на 1,4 млн гривень

Фахівці Північно-східного офісу Держаудитслужби під час ревізії в Комунальному підприємстві «Харківводоканал» виявили факти завищення підприємством обсягу компенсації з Державного бюджету України на погашення заборгованості з різниці в тарифах на послуги з водопостачання та водовідведення для населення на загальну суму 1339,3 тис. гривень.

Зокрема, КП «Харківводоканал» при проведенні розрахунку різниці в тарифах не проводилися коригування собівартості на розмір перевищення індивідуальних технологічних нормативів використання питної води, внаслідок чого до розрахунку фактичної собівартості послуг та різниці в тарифах з централізованого водопостачання було зайво включено понаднормових втрат води на загальну суму 976,7 тис. гривень.

Крім того, внаслідок врахування при складанні розрахунку різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання обсягів води, реалізованої населенню, в завищених обсягах та віднесення сум нарахованої амортизації на безоплатно отримані основні засоби до фактичних витрат Підприємства, без збільшення обсягу доходу на суму нарахованої амортизації, а також безпідставного включення у Розрахунки фактичної собівартості послуг та різниці в тарифах з централізованого водопостачання та водовідведення сум нарахованої пені за несвоєчасну сплату відсотків за користування кредитними коштами при розрахунку різниці в тарифах на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення, сума компенсації з Державного бюджету України на різницю в тарифах була завищена на суму 362,6 тис. гривень.

Вжитими заходами забезпечено усунення виявлених порушень у повному обсязі.

Матеріали ревізії передані до правоохоронного органу.

Прес-служба Північно-східного офісу Держаудитслужби

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович