08.10.2019 09:46
Просмотров: 839

Контррозвідка СБУ попередила нові спроби вербування українців спецслужбами РФ

Контррозвідка СБУ попередила нові спроби вербування українців спецслужбами РФ

Контррозвідники СБУ продовжують викривати спроби вербування українців спецслужбами РФ для здійснення розвідувально-підривної діяльності на шкоду державній безпеці України.

Оперативники встановили, що у травні 2019 року під час перетину державного кордону на КПП «Новоазовськ» мешканця Хмельниччини затримали представники Прикордонної служби ФСБ РФ. Погрожуючи кримінальним переслідуванням за надумані правопорушення, представники іноземної спецслужби змусили нашого співвітчизника погодитися на конфіденційне співробітництво.

Чоловік під тиском підписав згоду на співпрацю з органами ФСБ РФ, отримав псевдонім та інструкції. Зв'язок з куратором мав підтримувати через телефонний додаток. Йому наказали збирати персональну та службову інформацію про співробітників Управління СБУ у Хмельницькій області та про місця дислокації військових об’єктів у регіоні.

Проте, повернувшись додому, він проігнорував завдання, звернувся до СБУ і детально розповів про всі обставини свого вербування й отримані доручення.

Хмельницький міськрайонний суд врахував те, що громадянин України не виконав злочинного завдання іноземних спецслужб і добровільно заявив органам державної влади про свій зв'язок з ними та отримане завдання, і звільнив його від кримінальної відповідальності за ч. 2 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України.

СБУ вкотре попереджає, що у поле зору спецслужб РФ може потрапити будь-який український громадянин і закликає утриматись від поїздок до країни-агресора.

Пресцентр СБ України

Источник: ssu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: война, сбу

Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович