12.02.2019 08:16
Просмотров: 1028

Мангер і посередники сторгувалися на $5600 за вбивство Гандзюк — генпрокурор

Мангер і посередники сторгувалися на $5600 за вбивство Гандзюк — генпрокурор

На думку слідства, Олексій Левін та Ігор Павловський погодили із головою Херсонської облради Владиславом Мангером суму у розмірі 5600 доларів за організацію та скоєння нападу на Катерину Гандзюк.

Про це повідомив у коментарі журналістам у понеділок генпрокурор Юрій Луценко, передає Укрінформ.

"Мангер узгодив з Левіним і Павловським суму винагороди за вчинення цього злочину, частину якої вони планували передати організаторам і виконавцям, у тому числі, за здійснення нападу на Гандзюк не менше 5600 доларів, а іншу частину Левін та Павловський планували залишити для власного збагачення", - сказав він.

Генпрокурор розповів, що під час слідства було з'ясовано, що на початку липня 2018 року Мангер вирішив помститися Гандзюк за викривальні заяви про неприпустимість підпалів лісів, які потім використовувалися для особистого збагачення кримінальним середовищем Херсонської області за сприяння місцевих органів влади та правоохоронних органів.

"У зв'язку з тим, що Катерина Гандзюк проводила акції протесту і публікувала це у ЗМІ і соцмережах, усвідомлюючи, що така критика Гандзюк перешкоджає його корисливим інтересам, з метою залякування населення і громадських активістів Херсонщини, які публічно разом з Гандзюк критикували його дії, вирішив організувати умисне вбивство Гандзюк у спосіб, який завдасть потерпілій фізичних і моральних страждань", - зазначив Луценко.

За його словами, з метою реалізації свого умислу Мангер звернувся до Олексія Левіна та Ігоря Павловського та запропонував їм знайти виконавців убивства Гандзюк.

"На вказану пропозицію Мангера Павловський і Левін відповіли згодою. На виконання цього злочинного наказу він надав Левіну і Павловському не менше 10 тисяч гривень для придбання засобів зв'язку і закупівлі знарядя убивства", - розповів генпрокурор.

За даними слідства, Павловський і Левін залучили до організації убивства Сергія Торбіна, до відома якого було доведено план убивства Гандзюк, способи нападу та суми винагороди. У свою чергу Торбін залучив до вчинення нападу своїх знайомих Віктора Горбунова, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, зазначив глава ГПУ.

Він повідомив, що зловмисники відстежили маршрути пересування Гандзюк і придбали сірчану кислоту, створивши також закриту групу для спілкування у Мережі. Зрештою, 31 липня був скоєний напад на Катерину Гандзюк.

"4 серпня Павловський з відома Левіна передав не менше 4 тисяч доларів за вчинення посягання на життя Гандзюк, а також дав вказівку вжити заходів для унеможливлення їх викриття. У подальшому Торбін передав виконавцям по 500 доларів, інші кошти із суми використав на власний розсуд", - підсумував Луценко.

Як повідомлялося, 11 лютого заступник генпрокурора Юрій Столярчук повідомив голові Херсонської обласної ради Владиславу Мангеру про підозру в організації замовлення вбивства Катерини Гандзюк.

До Херсона виїхала група процесуальних керівників Генпрокуратури та слідчих Служби безпеки, проводяться слідчі дії.

Минулого тижня Херсонська облорганізація ВО "Батьківщина" виключила очільника Херсонської облради Владислава Мангера з партії.

31 січня очільник Херсонської облради Мангер зупинив членство в "Батьківщині" на час розслідування вбивства активістки Гандзюк.

Раніше батько Катерини Гандзюк, виступаючи на засіданні Тимчасової слідчої комісії ВР з розслідування вбивства активістки, заявив, що підозрюваний в організації вбивства кримінальний авторитет Олексій Левін (Москал) співпрацює з головою Херсонської облради Мангером та головою Херсонської ОДА Андрієм Гордєєвим та його заступником Євгеном Рищуком.

Пізніше Гордєєв відкинув звинувачення у причетності до вбивства Гандзюк і закликав генпрокурора, голову СБУ та міністра внутрішніх справ перевірити викладені у зверненні Віктора Гандзюка факти і в разі їх неправдивості знайти тих, хто спонукав батька Катерини Гандзюк до "інформаційної провокації". Гордєєв додав, що "питання того, що зазначив батько, - це питання підкилимної гри нечистих на руку політиків".

Співробітницю Херсонської міськради, активістку Катерину Гандзюк 31 липня 2018 року невідомі облили сірчаною кислотою. Вона дістала хімічні опіки й частково втратила зір. Гандзюк перенесла більше 10 операцій. 4 листопада Гандзюк померла.

Того ж дня слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на "умисне вбивство з корисливих мотивів, вчинене з особливою жорстокістю, на замовлення; скоєне за попередньою змовою групою осіб".

За підозрою в організації нападу на Гандзюк були затримані п'ятеро осіб, а 12 листопада стало відомо про арешт у цій справі Ігоря Павловського - колишнього помічника народного депутата Миколи Паламарчука.

Источник: ukrinform.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: гпу, луценко

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович