12.09.2019 09:54
Просмотров: 806

На Дніпропетровщині викрито членів організованого злочинного угруповання, які спричинили державі понад 2 млн грн збитків, незаконно збуваючи ліс

На Дніпропетровщині викрито членів організованого злочинного угруповання, які спричинили державі понад 2 млн грн збитків, незаконно збуваючи ліс

Прокуратурою Дніпропетровської області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні відносно працівників державного підприємства та фізичної особи-підприємця за скоєння кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 246 КК України (незаконна порубка та збут лісу, вчинені повторно організованою групою, що заподіяло істотну шкоду).

Встановлено, що у липні 2017 року директор лісового господарства одного з районів області вступив у злочинну змову з двома працівниками цього господарства та фізичною особою-підприємцем, маючи на меті отримання прибутку шляхом незаконної порубки дерев у лісах.

Так, у період з липня 2017 по квітень 2018 років під час проведення лісозаготівельних робіт на ввірених їм ділянках лісомасиву чоловіки систематично здійснювали порубку лісу в об’ємах, які перевищують зазначені в лісорубних квитках та інших документах обліку деревини. Лісопродукцію у вигляді дров зловмисники у подальшому реалізовували на території міста Кривого Рогу, а грошові кошти розподіляли між собою.

Умисними діями вказані громадяни спричинили державі збитки у розмірі понад 2 млн грн.

Під час чергової незаконної порубки дерев зловмисників було викрито правоохоронними органами.

Наразі всім чотирьом повідомлено про підозру у скоєнні вказаних злочинів. Вирішується питання щодо обрання їм запобіжного заходу.

Досудове розслідування триває.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами прес-служби прокуратури Дніпропетровської області

Источник: gp.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: гпу, днипро

Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович