27.04.2019 09:53
Просмотров: 799

На Донеччині судитимуть начальника виправної колонії, підозрюваного в розтраті 200 тисяч бюджетних коштів

На Донеччині судитимуть начальника виправної колонії, підозрюваного в розтраті 200 тисяч бюджетних коштів

Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Краматорську за процесуального керівництва прокуратури Донецької області завершили досудове розслідування стосовно керівника Торецької виправної колонії, підозрюваного у розтраті бюджетних коштів.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в грудні 2018 року начальник Торецької виправної колонії №2, який за своєю посадою повинен забезпечувати цільове використання коштів та фіксування фактів здійснення всіх господарських операцій у первинних документах, особисто видавав неправдиві офіційні документи.

У виправній колонії, згідно документації, відбувались будівельні роботи, зокрема демонтаж та монтаж димової труби котельні. Насправді ж вказані роботи фактично не були виконані, втім керівник від імені бюджетної установи засвідчив їх виконання своїм підписом, відтак наступного ж дня бюджетні грошові кошти перераховувались з рахунків ДП «Торецька виправна колонія (№2)» на розрахункові рахунки суб’єктів господарювання-підрядників.

Таким чином, зловживаючи службовим становищем, керівник виправної колонії завдав матеріальну шкоду очолюваній ним установі у розмірі близько 200 тисяч гривень.

За результатами досудового розслідування, посадовець підозрюється у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 366 (видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів), ч. 2 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем) та ч. 3 ст. 191 (розтрата чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинена повторно) Кримінального кодексу України.

Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

У разі доведення вини, посадовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком від до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За результатами досудового розслідування, проведеного слідчими ДБР, підрядники повернули незаконно отримані 200 тисяч гривень до державного бюджету.

Источник: dbr.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович