30.03.2023 09:37
Просмотров: 439

На Харківщині ідентифікували рашиста, що вбив цивільного

На Харківщині ідентифікували рашиста, що вбив цивільного

СБУ ідентифікувала ще одного рашиста, який вбив цивільного у місті Ізюм.

Служба безпеки встановила особу ще одного російського воєнного злочинця, який вчинив умисне вбивство цивільного під час тимчасового захоплення частини Харківської області. Про це повідомив речник УСБУ в Харківській області Владислав Абдула.

Завдяки проведеним слідчим та оперативним заходам СБУ з’ясувала його установчі дані та усі обставини злочину. Воєнним злочинцем виявився 26-річний громадянин росії, військовослужбовець за контрактом військової частини 61899, мешканець республіки дагестан Ахмед Дудуєв. Перебуваючи у складі сухопутних підрозділів агресора, він брав безпосередню участь у захопленні населених пунктів на Харківщині.

Так, 7 травня озброєний військовослужбовець зс рф зайшов до приміщення паталогоанатомічного відділення Центральної міської лікарні м. Ізюм. У приміщенні знаходились троє працівників лікарні, одягнуті у цивільний одяг та без жодної зброї. Військовослужбовець розпочав розмову під час якої один із присутніх пояснив, що перебування збройних сил рф на території України незаконне. Після цього зловмисник почав поводитися агресивно та демонструвати свою зверхність. Спочатку загарбник завдав кілька ударів по обличчю чоловіка, а потім рашист підступно вбив беззбройного українця пострілом з автомата.

На підставі зібраних матеріалів слідчі Служби безпеки повідомили воєнному злочинцю про підозру за ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України (порушення законів та звичаїв війни, поєднане з умисним вбивством).Тривають комплексні заходи для встановлення його місця перебування та притягнення до відповідальності за злочини проти України. Слідчо-оперативні дії проводили співробітники СБУ Харківської області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович