23.06.2021 08:11
Просмотров: 859

На Сумщині ліквідовано «центр мінімізації платежів до бюджету» з обігом понад 52 млн грн

На Сумщині ліквідовано «центр мінімізації платежів до бюджету» з обігом понад 52 млн грн

Співробітники ГУ ДФС у Сумській області під процесуальним керівництвом Сумської обласної прокуратури в результаті проведення оперативних та слідчих заходів в рамках кримінального провадження припинили діяльність «центру мінімізації платежів у бюджет».

Даний центр, створений групою осіб, надавав послуги підприємствам реального сектору економіки з формування незаконного податкового кредиту та мінімізації податкових зобов’язань, а також конвертації безготівкових грошових коштів у готівку.

Незаконна діяльність вказаних осіб здійснювалася шляхом документального оформлення безтоварних операцій з купівлі-продажу товарів, робіт, послуг для підприємств.

Формування податкового кредиту відбувалося за рахунок виробників продукції, які здійснювали реалізацію товарів кінцевому споживачу через мережі інтернет-магазинів на території України, а також за готівкові кошти фізичним особам. За допомогою підконтрольних СГД документально відображалось придбання продукції, яка з частковою підміною номенклатури товару реалізовувалася в адресу підприємств реального сектору економіки та інших підприємств, які входять до складу транзитно конвертаційної групи.

Загальний обсяг проконвертованих грошових коштів з початку 2020 року із використанням реквізитів «транзитно-конвертаційних» підприємств склав понад 52 млн грн, а ймовірні втрати бюджету складають понад 8,6 млн грн.

Всі вилучені у ході проведення санкціонованих обшуків печатки, документи, чорнові записи, тощо, долучені до матеріалів кримінального провадження як речові докази.

На даний час проводиться комплекс оперативних та слідчих заходів по збору та закріпленню доказів злочинної діяльності фігурантів, встановлення інших осіб, причетних до діяльності «центру мінімізації платежів у бюджет» з метою притягнення їх до кримінальної відповідальності.

Источник: sfs.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович