28.02.2023 15:55
Просмотров: 430

Незаконно продавала нарковмісні ліки і підробляла рецепти: в Харкові затримали фармацевта

Незаконно продавала нарковмісні ліки і підробляла рецепти: в Харкові затримали фармацевта

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру жінці-фармацевту за фактами незаконного придбання, зберігання з метою збуту та збуту наркотичних засобів, вчиненого повторно за попередньою змовою групою осіб, та підроблення офіційного документа (ч. 2 ст. 307, ч. 1 ст. 358 КК України).

За даними слідства, жінка разом зі своїм спільником орендувала нежитлове приміщення, в якому облаштувала аптеку, розмістивши відповідні полиці, стенди, вивіски тощо. Однак ліцензії на здійснення оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами підозрювана не отримувала, тож «аптека» працювала незаконно.

Жінка, маючи спеціальність фармацевта, а отже маючи необхідні знання та навички, незаконно продавала пігулки, у яких міститься наркотичний засіб кодеїн. Продаж таких ліків, відповідно до законодавства, дозволяється лише за наявності рецепта від лікаря. 

Підозрювана не просто відпускала ліки без рецепта — щоб приховати злочинну діяльність, вона підробляла форми бланків. Жінка заповнювала форми рецептурних бланків для виписування лікарських засобів і виробів медичного призначення від імені вигаданої особи, начебто лікаря, ставила відповідні печатки і штампи.

Однак приховати злочин підозрюваній не вдалось — її було викрито.

Наразі вирішується питання щодо обрання жінці запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Також встановлюються інші особи, причетні до вчинення вказаного кримінального правопорушення.

Досудове розслідування проводять слідчі СВ ХРУП №1 ГУНП в Харківській області.

Санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Підписуйтесь на Telegram-канал “Новини АТН”

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович