16.01.2023 16:40
Просмотров: 401

Обшуки у”Харківгазі,” на підприємстві говорять про рейдерське захоплення

Обшуки у”Харківгазі,” на підприємстві говорять про рейдерське захоплення

У понеділок, 16 січня, у компаніях “Дніпрогаз” та “Харківгаз”, що входять до групи РГК Дмитра Фірташа, проходять слідчі дії Національної поліції.

Про це повідомляють співрозмовники ЕП.

У самій компанії заявили, що чиновники “Нафтогазу” намагались провести збори акціонерів з метою змінити голову та членів правління “Харківгазу” та “Дніпрогазу”. Такі дії в РГК розцінюють як спробу рейдерського захоплення.

“Повідомляємо всіх клієнтів і партнерів, що будь яких змін в правлінні АТ “Харківгаз” і АТ “Дніпрогаз” не проводило і повноваженнями нових членів правління не наділяло. Вважаємо, що спроби рейдерського захоплення підприємства критичної інфраструктури можуть призвести до дестабілізації ситуації в прифронтовому регіоні, а також створюють напружену атмосферу в трудовому колективі”, – констатують в компанії.

У НАК “Нафтогаз України” цю ситуацію поки не прокоментували.

А ось на підприємстві АТ «Харківгаз» заявляють про спробу рейдерського захоплення.

Як стало відомо чиновники державного монополіста НАК «Нафтогаз України» намагались провести збори акціонерів у нелегітимний спосіб з метою змінити голову та членів правління АТ «Харківгаз». Ці дії є продовженням пролобійованої Нафтогазом фіктивної справи ДБР щодо плати за користування газорозподільними мережами, яка не має юридичних перспектив. І немає жодного відношення до корпоративних прав власності на АТ «Харківгаз».

Звертаємо увагу міжнародних партнерів, представництва ЄС в Україні, представників посольств Великої Британії, Сполучених Штатів Америки, та міжнародних фінансових організацій – ЄБРР, МВФ, Світового банку та Секретаріату Енергетичного співтовариства на незаконні дії чиновників НАК «Нафтогаз України», які користуючись війною порушують базові права, гарантовані Конституцією України.Повідомляємо всіх клієнтів і партнерів, що будь яких змін в правлінні АТ «Харківгаз» не проводило і повноваженнями нових членів правління не наділяло. Вважаємо, що спроби рейдерського захоплення підприємства критичної інфраструктури можуть призвести до дестабілізації ситуації в прифронтовому регіоні, а також створюють напружену атмосферу в трудовому колективі, – йдеться у заяві.

З початку російського вторгнення АТ «Харківгаз» відновили розподіл газу до 164 тис домогосподарств в тому числі на деокупованих територіях. Поновлена робота 633 газорегулюючих пунктів. Збитки компанії від російської агресії оцінюються в суму близьку до 4 млрд грн. АТ «Харківгаз», попереджає що втручання в роботу підприємства критичної інфраструктури, яке відповідає за газопостачання для більш ніж 400 тисяч домогосподарств Харківської області, може поставити під загрозу постачання газу споживачам під час опалювального сезону.

Наприкінці травня 2022 року за клопотанням ДБР суд передав до управління АРМА заарештовані приватні корпоративні права на 26 обласних та міських операторів газорозподільних систем. 

Підставою для такого рішення стала справа Державного бюро розслідувань щодо стягнення орендної плати з облгазів за право користування газовими мережами. Збитки держави оцінили в майже 1,5 млрд грн.

У вересні ексголова правління “Нафтогазу” підтвердив, що рішення про передачу облгазів в управління НАК було ухвалене, але не реалізоване через спротив РГК.

У вересні НАК “Нафтогаз України” зареєстрував ТОВ “Газорозподільні системи України” (ГРСУ), основним видом діяльності якого зазначено розподіл газоподібного палива через місцеві (локальні) трубопроводи.

Оператори розподілу газу АТ “Харківгаз” та АТ “Дніпрогаз” входять в групу “Регіональна газова компанія”, яку пов’язують з Дмитром Фірташем. Група розподіляє близько 70% газу по всій країні.

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович