04.06.2020 08:00
Просмотров: 971

Посадовця Міністерства освіти і науки України викрито на одержанні 300 тис грн хабара

Посадовця Міністерства освіти і науки України викрито на одержанні 300 тис грн хабара

За процесуального керівництва Київської місцевої прокуратури № 6 затримано службову особу Міністерства освіти і науки України під час одержання 300 тис грн неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, перебуваючи на посаді Генерального директора одного з Директоратів  Міносвіти, він вимагав неправомірну вигоду від представника державного підприємства за перемогу у конкурсі на здійснення дослідно-конструкторської роботи по створенню новітніх технологій з призовим фондом у 3 млн грн.

Під час одержання - 5 тис доларів США та 165 тис грн посадовця було затримано прокурорами спільно з Головним управлінням СБУ у м. Києві і Київській області та Печерським управлінням поліції Головного управління Нацполіції в місті Києві.

У приміщенні Директорату Міністерства освіти і науки України проведено невідкладні слідчі (розшукові) дії. Наразі затриманому готується повідомлення про підозру.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Посадовця Міністерства освіти і науки України викрито на одержанні 300 тис грн хабара

Посадовця Міністерства освіти і науки України викрито на одержанні 300 тис грн хабара
-----
Позиція МОН щодо затримання працівника міністерства

Міністерство освіти і науки України отримало повідомлення від Київської місцевої прокуратури №6 м. Києва щодо здійснення нею процесуального керівництва досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні за фактом отримання неправомірної вигоди працівником МОН.

Міністерство співпрацює зі слідством, здійснює всі необхідні заходи та сприяє проведенню розслідування. Остаточне рішення в цій справі ухвалюватимуть правоохоронні органи та суд.

Міністерство розпочало дисциплінарне провадження стосовно затриманого працівника.

МОН системно проводить роз’яснювальну роботу із запобігання, виявлення і протидії корупції. Всі співробітники ознайомлені зі спеціальними обмеженнями, вимогами та заборонами під час проходження державної служби, які встановлені ЗУ «Про державну службу» та «Про запобігання корупції».

По материалам: gp.gov.ua, mon.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович