07.06.2021 09:10
Просмотров: 885

При затримані фігуранти застосували зброю. ДФС викрила групу осіб в ухиленні від сплати податків

При затримані фігуранти застосували зброю. ДФС викрила групу осіб в ухиленні від сплати податків

Співробітники ГУ ДФС у Харківській області в рамках досудового розслідування у кримінальному провадженні викрили групу осіб в ухиленні від сплати податків, зборів.

Службові особи одного із товариств, в період 2020-2021 років, використовуючи реквізити підконтрольних підприємств – налагодили схему безпідставного використання реквізитів підприємств-постачальників для документального оформлення операцій з придбання металобрухту, який фактично закуповували від населення та у підприємств за готівку. В результаті протиправної діяльності група осіб з використанням зазначених СГД ухилилися від сплати податків та обов'язкових платежів, що призводить до фактичного ненадходження до бюджету коштів у особливо великих розмірах.

Пільговий податковий кредит підприємства формували за рахунок придбання фіктивного ліміту на реєстрацію податкових накладних у різних ризикових компаній та СГД, з відповідною номенклатурою, деякі з них були підконтрольні одній групі осіб.

Члени групи при транспортуванні необлікованої готівки використовували GPS-трекери, що розміщувались в схованках для відстеження маршруту пересування кур’єрів та спецзасоби для відстрілу гумових куль.

Згідно висновку економічного дослідження встановлено, що в результаті протиправної діяльності фігуранти ухилились від сплати податків на загальну суму понад 8 млн грн.

За результатами санкціонованих обшуків у офісних та житлових приміщеннях, промислової зони та автотранспорту, які використовувались для протиправної діяльності, виявлено та вилучено чорнову фінансово-господарську документацію, комп’ютерну техніку, та необліковані готівкові кошти в розмірі понад 9 млн грн.

Під час обшуку в автомобілі кур’єра, який вийшов з банку з сумками з грошовими коштами, порушник здійснив постріл з травматичної зброї. Фігурант та його помічник були затримані. Слідчо-оперативні заходи тривають.

Источник: sfs.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: дфс, налоги

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович