17.05.2019 07:46
Просмотров: 861

Росіяни зламали бази даних голосування двох округів Флориди — губернатор

Росіяни зламали бази даних голосування двох округів Флориди — губернатор

Російські хакери отримали доступ до баз даних виборців у двох округах штату Флорида напередодні президентських виборів 2016 року, повідомив губернатор Флориди Рон ДеСантіс під час брифінгу ФБР 14 травня.

Як стверджує ДеСантіс, російські хакери змогли отримати доступ до баз даних, надіславши «вірусні» електронні листи співробітникам округу. Посилання, розміщені у листах, містили програмне забезпечення, після відкриття якого користувачем «російський військовий розвідувальний підрозділ ГРУ отримував доступ до інформації про реєстрацію виборців».

Імена постраждалих не були офіційно оголошені, але ДеСантіс заявив, що офіційним особам та людям, які працювали тоді на виборах, вже повідомили про факт втручання.

Видання «Нью-Йорк Таймс» у квітні повідомляло, що «шкідливі» листи були відправлені на 120 електронних адрес по всьому штату Флорида. Це сталося невдовзі після того, як спецпрокурор Роберт Мюллер заявив про втручання Росії у вибори 2016 року. Раніше було підтверджено, що принаймні один округ був підданий хакерській кампанії ГРУ, пише видання. (Роберт Мюллер – високопосадовець, який був призначений спеціальним прокурором з метою розслідування підозр у «змові членів передвиборного штабу Дональда Трампа з російськими спецслужбами» — ред.).

Під час брифінгу представники ФБР також запевнили, що слідчі «не виявили жодної діяльності противника, яка вплинула на підрахунок голосів або порушила виборчі процеси під час виборів 2016 року чи 2018 року». Це підтвердив і ДеСантіс, який сказав, що хакери ніяк не вплинули на результати голосування, йдеться у доповіді спецпрокурора Мюллера.

«ФБР продовжать співпрацювати з посадовцями, щоб активно обмінюватися інформацією у спільних зусиллях задля захисту виборчі мережі у Флориді та по всій країні від активності противника», — зазначають у заяві.

Источник: detector.media

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович