16.04.2021 06:54
Просмотров: 861

СБУ попередила масштабну контрабанду тютюну з Росії та ОРДЛО

СБУ попередила масштабну контрабанду тютюну з Росії та ОРДЛО

СБУ заблокувала канали контрабандного переправлення тютюнових виробів із РФ і тимчасово непідконтрольної українській владі території Луганщини. У контрабандистів вилучено гуртові партії тютюну і вироби з нього на майже 4 млн грн.

Співробітники СБУ викрили мешканця Старобільська, який організував канал нелегального переміщення тютюну з Російської Федерації. Встановлено, що товар він отримав поза митним контролем від спільників з країни-агресора. Продукцію ділок планував реалізувати на Луганщині через особисті зв’язки серед комерсантів.

Правоохоронці зупинили правопорушника під час транспортування 5 тонн незаконно ввезеного тютюну. Під час огляду транспортного засобу виявлено майже 400 мішків контрафакту орієнтовною вартістю 3 млн грн.

Вилучений товар направлено на експертизу. Вирішується питання щодо відкриття кримінального провадження і накладення арешту на вилучене майно.

Також СБУ заблокувала постачання на підконтрольну українській владі територію Луганщини контрафактних тютюнових виробів з ОРДЛО. У організатора трафіку виявлено понад 11 тисяч пачок цигарок сумнівного походження на понад 800 тис. грн. Він був викритий правоохоронцями під час спроби прихованого переправлення товару.

Слідчі органів безпеки задокументували, що до протиправної діяльності також причетні п’ятеро мешканців Станиці Луганської та ОРДЛО. Учасники групи перевозили контрабандний вантаж на саморобних плавзасобах через ріку Сіверський Донець і складували його у приватній будівлі. Потім ділки реалізовували контрафактну продукцію на Харківщині.

У межах кримінального провадження за ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній групі чи терористичній організації) та ч. 2 ст. 332-1 (порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України і виїзду з неї) Кримінального кодексу України триває слідство. Встановлюються інші учасники протиправної діяльності.

Заходи із викриття правопорушень проводились у взаємодії з військовослужбовцями Збройних Сил України, Державною фіскальною службою за процесуального керівництва Луганської обласної прокуратури.

Нагадаємо, що на початку цього року Служба безпеки України заблокувала ще один канал незаконного переправлення цигарок сумнівного походження через лінію розмежування. У організатора трафіку вилучено партію контрафакту на понад 4 млн грн.

Источник: ssu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович