25.02.2021 09:27
Просмотров: 575

СБУ попередила протиправне заволодіння нерухомістю державного заводу у столиці

СБУ попередила протиправне заволодіння нерухомістю державного заводу у столиці

Служба безпеки України задокументувала і попередила протиправне відчуження майна одного з київських заводів. Підприємством володіє українська держава в особі Фонду держмайна.

Оперативники спецслужби встановили, що підставою для протиправного відчуження стали вимоги ГУ ДФС у м. Києві щодо стягнення заборгованості з підприємства. Внаслідок чого понад 6 тисяч м2 нерухомості, розташованих у центрі столиці, перейшли у власність приватної комерційної структури.

Задокументовано, що 5 об’єктів заводу були незаконно реалізовані через держпідприємство «Сетам» за понад 23,5 млн грн. За висновками експертів ринкова вартість таких об’єктів у рази більше.

Через дії посадовців було не лише протиправно відчужено державне майно, а й, фактично, заблоковано можливість проведення приватизації підприємства, яке планувалось зі стартом великої приватизації в Україні.

Через злагоджені дії співробітників СБУ, НАБУ та Фонду держмайна Верховний Суд України у касаційній інстанції підтвердив протиправність відчуження майна заводу. Відповідними органами вживаються заходи для повернення до державної власності нерухомості підприємства і розблокування процесу великої приватизації.

Наразі вирішується питання щодо притягнення до кримінальної відповідальності встановлених осіб.

Триває досудове слідство.

Операція із викриття оборудки проводилась співробітниками Головного управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України спільно з Національним антикорупційним бюро та Фондом державного майна.

Источник: ssu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович