09.09.2021 09:38
Просмотров: 801

СБУ припинила діяльність зловмисників, які торгували програмами для взлому WhatsApp, Viber і TeLegram

СБУ припинила діяльність зловмисників, які торгували програмами для взлому WhatsApp, Viber і TeLegram

Співробітники СБУ виявили та припинили протиправну діяльність групи осіб, працівників однієї з київських ІТ компаній.

Зловмисники організували незаконний продаж спеціалізованого програмного забезпечення. Основне його призначення – віддалене отримання інформації з комп’ютерів і телекомунікаційного обладнання.

Програми дозволяли безперешкодно збирати та передавати інформацію про дії користувачів. Включаючи дані, які передавалися через меседжери соціальних мереж «Вк», «Іnstagram», «Facebok» та WhatsApp, Viber, TeLegram чи електронними поштовими ресурсами.

Як встановило слідство, зловмисники збували це програмне забезпечення підприємствам приватного сектору. Усе це - начебто для запобігання витоку службової інформації. У подальшому планували його реалізацію також установам державного сектору.

За результатами судових експертиз, програмне забезпечення визнано спеціальними технічними засобами негласного отримання інформації.

У ході проведених обшуків в офісному приміщенні ІТ компанії виявлено та вилучено чорнові записи, листування та документи із доказами протиправної діяльності.

Наразі двом правопорушникам повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 359 (незаконні придбання, збут або використання спеціальних технічних засобів отримання інформації) Кримінального кодексу України.

Заходи із викриття протиправної діяльності проведено Департаментом кібербезпеки СБУ спільно з Головним слідчим управлінням СБУ за процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора.

Источник: ssu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович