02.04.2021 09:48
Просмотров: 716

СБУ продовжує очищувати власні лави: співробітника викрито на фальсифікації кримінального провадження

СБУ продовжує очищувати власні лави: співробітника викрито на фальсифікації кримінального провадження

СБУ продовжує системну роботу щодо очищення власних лав від корумпованих співробітників. Головне управління внутрішньої безпеки СБ України забезпечило оперативний супровід розслідування справи щодо працівника прокуратури та співробітника Служби. Вони обвинувачуються у фальсифікації кримінального провадження.

За даними досудового слідства, зловмисники вимагали $100 тисяч від банківського працівника за нібито виявлені кримінальні порушення. За цю суму спільники обіцяли приховати інформацію про розпочате «розслідування» і не оприлюднювати дані, що можуть негативно вплинути на репутацію банку.

Правоохоронці затримали прокурора однієї із Київських місцевих прокуратур у приміщенні банку відразу після отримання коштів. Згодом було викрито і його спільника.

Прокурор та співробітник СБУ обвинувачуються у завідомо неправдивому повідомленні про вчинення кримінального правопорушення, поєднаному зі штучним створенням доказів обвинувачення, складанні завідомо підроблених офіційних документів, а також закінченому замаху на шахрайство, вчиненому за попередньою змовою групою осіб в особливо великому розмірі за ч. 1 ст. 366, ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 383, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190 Кримінального кодексу України.

Співробітнику СБУ також інкримінують розголошення даних досудового розслідування (ч. 2 ст. 387 КК України).

У разі доведення вини, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років.

Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює Спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Офісу Генерального прокурора, оперативний супровід – Головне управління внутрішньої безпеки СБ України і ДСР Національної поліції України.

СБУ продовжує очищувати власні лави: співробітника викрито на фальсифікації кримінального провадження

Источник: ssu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович