20.10.2021 09:00
Просмотров: 729

СБУ викрила мільйонні розкрадання бюджетних грошей на утепленні дитсадочку на Харківщині

СБУ викрила мільйонні розкрадання бюджетних грошей на утепленні дитсадочку на Харківщині

СБУ ліквідувала схему розкрадання бюджетних грошей, виділених на реконструкцію соціальних об’єктів у Харківській області. Зловмисники привласнили майже 2 млн грн., які були передбачені на капремонт і утеплення дитячого садочку у м. Дергачі.

За даними слідства, протиправну діяльність організував керівник однієї з комерційних структур регіону. У 2019 році він уклав договір з представниками Дергачівської міської ради на проведення капітального ремонту місцевого дитсадочку.

Згідно з підписаними документами, підрядники мали підвищити енергоефективність будівлі, у тому числі через утеплення її фасаду і заміну старих вікон.

Проте, учасники оборудки не виконали відповідні роботи, а перераховані бюджетні гроші вивели у тінь. Для цього, вони вносили до звітної документації недостовірні відомості щодо обсягів та вартості ремонтних робіт.

Наразі керівнику фірми повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання судом міри запобіжного заходу.

За матеріалами СБУ, тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин протиправної діяльності і притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до оборудки.

Заходи з викриття правопорушення проводили співробітники Управління СБУ в Харківській області спільно зі слідчими Національної поліції та за процесуального керівництва Дергачівської окружної прокуратури Харківської області.

Источник: ssu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович