02.05.2021 07:04
Просмотров: 1000

СБУ викрила нову схему фальсифікації результатів ПЛР-тестів на COVID-19

СБУ викрила нову схему фальсифікації результатів ПЛР-тестів на COVID-19

Служба безпеки України заблокувала нову схему фальсифікації результатів ПЛР-тестів. Ділки вступили у змову з приватними медичними закладами і «якісно» підробляли результати тестів, із внесенням інформації у додаток «Дій вдома». Своїми діями вони могли спричинити поширення пандемії COVID-19.

За інформацією спецслужби, зловмисники використовували відсутність належного контролю якості лабораторних досліджень. Ділки вступили у змову з персоналом приватних лабораторій для підробки довідок про їх результати.

Оперативники спецслужби встановили, що організатори розмістили рекламу на онлайн-ресурсах про організацію видачі термінових довідок із негативними результатами тестів. «Послугу» пропонували українським громадянам, які повернулись із-за кордону для ухилення від обов’язкової 14-денної самоізоляції.

Співробітники СБ України задокументували масове виготовлення підроблених довідок про результати проведення ПЛР-тестів у чотирьох київських приватних лабораторіях однієї комерційної структури. Вартість «послуг» коливалась залежно від терміновості видачі довідки і сягала до 1 тис. грн. Уже попередньо встановлено кілька сотень громадян, які здавали тести у цих клініках. Також зафіксовано, що персонал медзакладів вносив сфальсифіковані дані до мобільного додатку «Дій вдома».

Під час обшуків у Києві правоохоронці вилучили:

● документацію, зокрема, касові книги та квитанції;

● сфальсифіковані довідки про результати ПЛР-тестів;

● інші матеріали, що підтверджують проведення оборудок.

Наразі тривають слідчі дії у кримінальному провадженні за статтями 190 і 366 Кримінального кодексу України.

Викриття протиправної діяльності проводило Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економічної безпеки СБ України спільно зі Слідчим відділом Дніпровського управління поліції ГУНП в м. Києві під процесуальним керівництвом Дніпровської окружної прокуратури м. Києва.

СБУ викрила нову схему фальсифікації результатів ПЛР-тестів на COVID-19

СБУ викрила нову схему фальсифікації результатів ПЛР-тестів на COVID-19

Источник: ssu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович