05.05.2021 06:25
Просмотров: 892

СБУ затримала організаторів нелегальної «переправки» іноземців до Євросоюзу (ВІДЕО)

СБУ затримала організаторів нелегальної «переправки» іноземців до Євросоюзу (ВІДЕО)

Служба безпеки України заблокувала транзитний трафік незаконного переправлення іноземців через держкордон України до ЄС. Встановлено, що «маршрут» використовували, зокрема, вихідці з країн з підвищеним терористичним ризиком.

Співробітники СБУ затримали на Київщині 2-х організаторів каналу нелегальної міграції під час підготовки до переправлення за кордон чотирьох іноземців.

За даними слідства, незаконну схему налагодили громадяни України та однієї з країн Південного Кавказу. Через особисті зв’язки вони підшукували іноземців, у тому числі з Близького та Середнього Сходу, які намагалися транзитом потрапити до Євросоюзу.

Для легалізації і перетину держкордону ділки забезпечували своїх клієнтів підробленими документами, зокрема фальшивими паспортами, дипломами про вищу освіту, запрошеннями іноземних держав тощо. Вартість пакета підробки становила від 2 до 4 тисяч євро.

Під час проведення обшуків за місцями проживання організаторів трафіку у Київській та Львівській областях правоохоронці виявили:

● підроблені паспорти і посвідки на тимчасове проживання в Україні;

● мобільні термінали, комп’ютерну техніку, банківські картки і чорнові записи із доказами протиправної діяльності;

● гроші, ймовірно одержані від клієнтів.

У межах кримінального провадження за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 3 ст. 358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) Кримінального кодексу України слідчі СБУ повідомили обом затриманим про підозру. Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин правопорушення і притягнення до відповідальності інших осіб, можливо причетних до схеми.

Заходи із викриття і блокування незаконної діяльності проводились спільно з військовослужбовцями Окремого контрольно-пропускного пункту «Київ» Держприкордонслужби за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури.

СБУ затримала організаторів нелегальної «переправки» іноземців до Євросоюзу (ВІДЕО)

СБУ затримала організаторів нелегальної «переправки» іноземців до Євросоюзу (ВІДЕО)

Источник: ssu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: граница, сбу

Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович