07.03.2020 07:45
Просмотров: 1711

Шахрайство в Харкові: «Це кіберполіція... Підійдіть до банкомату і дійте за нашою інструкцією»

Шахрайство в Харкові: «Це кіберполіція... Підійдіть до банкомату і дійте за нашою інструкцією»

У співробітниці «СК» шахраї намагалися поцупити гроші з банківської картки.

6 березня близько 7:30 співробітниці «СК» почали телефонувати з невідомого номеру. П’ять викликів залишилися без відповіді, бо жінка була зайнята. Незнайомці виявилися дуже наполегливими і впродовж кількох годин повторювали свої спроби. Врешті решт близько 12 години жінка взяла слухавку.

- «Добрий день, це кіберполіція» почула я в телефоні. Причому розмовляли чомусь російською, - згадує співробітниця «СК». - Цей «поліцейський» навіть представився, але так швидко, що я нічого не зрозуміла. Потім він назвав моє ПІБ та запитав, чи справді я зараз намагаюся оплатити покупку в інтернет магазині. Я відповіла, що ні.

Жінці повідомили, що це шахраї намагаються зняти гроші з картки, тому її необхідно терміново заблокувати. «Кіберполіцейський» запитав, чи далеко від неї розташований банкомат, запропонував підійти до нього й далі діяти за його інструкцією. Він вимагав, щоб «потерпіла» постійно була з ним на зв’язку.

Жінка вирішила зробити інакше — скинути виклик і зателефонувати на гарячу лінію банку. Але останнє було дуже складно зробити, бо «кіберполіцейський» телефонував раз за разом, таким чином не давав зв’язатися з банком. Тоді співробітниця «СК» вирішила сходити самостійно у відділення банку, яке знаходиться в одній будівлі з редакцією. Поки вона туди дійшла, отримала від «правоохоронця» кілька смс-повідомлень з погрозами. На кшталт, «я обіллю тебе кислотою».

Шахрайство в Харкові: «Це кіберполіція... Підійдіть до банкомату і дійте за нашою інструкцією»

Источник: slk.kh.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович