21.11.2021 07:59
Просмотров: 773

Солдат на Харківщині виклав відео з режимного об'єкту в соцмережу. Його судили

Солдат на Харківщині виклав відео з режимного обєкту в соцмережу. Його судили

У Балаклії на Харківщині солдат з ніком m_a_k_s._#### постав перед судом за те, що виклав в Instagram відео з території військової частини.

Це сталось у липні поточного року, сказано в матеріалах справи, яку розглядав Балаклійський райсуд.

Користувач, одягнутий у польову форму одягу з нарукавним знаком військової частини А#### оприлюднив відео, де зафіксовано територію військової частини поруч з охоронним периметром та на фоні складських приміщень з прив`язкою до геолокації за координатами 49.#######,36.####### у місті Балаклія Харківської області.

Наразі акаунт солдата є закритим.

11 листопада у солдата виявили телефон, з якого він і розмістив цю публікацію.

У ході розслідування виснилось, що військовослужбовець-котрактник недбало поставився до виконання покладених на нього обов’язків військової служби в умовах особливого періоду. Адже він був зобов’язаний не використовувати особисті засоби мобільного зв’язку та соціальні мережі під час виконання службових обов’язків.

В результаті посту він розкрив місце розташування військової частини, яка належить до переліку потенційно небезпечних об'єктів, оприлюднив цю інформацію у відкритому доступі в мережі Інтернет, чим порушив вимоги статей 6, 11, 16, 26 Статуту внутрішньої служби Збройних Сил України, наказ командира та Головнокомадувача ЗСУ.

Обвинувачений у скоєному зізнався та погодився з пред’явленим йому адміністративним обвинуваченням.

Дії солдата за вказаним фактом кваліфікую за ч. 2 ст. 172-15 КУпАП, як недбале ставлення військової службової особи до військової служби в умовах особливого періоду.

Солдата могли відправити під арешт на гауптвахту на 7-10 діб. Проте, враховуючи розкаяння, застосували адміністративне стягнення у вигляді мінімального штрафу на користь держави в розмірі 2465 грн.

Источник: internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович