29.03.2023 14:50
Просмотров: 461

Співпрацювала з ворогом: викрито колаборантку

Співпрацювала з ворогом: викрито колаборантку

Як повідомив речник прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко, за процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру мешканці Вовчанська за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). 

За даними слідства, під час окупації територій Харківщини підозрювана співпрацювала з ворогом. Наказом так званого «очільника» незаконного органу влади — «Временной гражданской администрации Харьковской области» — жінку було призначено на посаду «и.о. начальника отделения (управления) пенсионного фонда Волчанского района Харьковской области».  

На цій посаді підозрювана займалась набором нових співробітників, контролювала роботу підлеглих, забезпечувала обробку заяв від пенсіонерів щодо виплат грошової допомоги, засвідчувала довідки-замінники втрачених пенсійних посвідчень, а також подавала звітність щодо діяльності підрозділу до окупаційної адміністрації. 

За клопотанням прокурорів підозрюваній обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. 

Досудове розслідування проводять слідчі Управління СБУ в Харківській області. 

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої. 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович