21.02.2019 07:02
Просмотров: 1053

Теракт біля Палацу спорту у Харкові: обвинувачені заявили відвід прокурору (ВІДЕО)

Теракт біля Палацу спорту у Харкові: обвинувачені заявили відвід прокурору (ВІДЕО)

Протягом майже 4 років слухання справи такі клопотання заявляються регулярно. Потерпілі впевнені: обвинувачені навмисно затягують процес.

22 лютого виповниться 4 роки з дня трагедії, яка сталася біля Палацу спорту. Під час ходи, присвяченій пам’яті героїв Небесної сотні і загиблих у зоні АТО, стався вибух. Чотири людини загинули та дев’ять отримали поранення.

Справу кваліфікували як теракт. У ньому звинувачують трьох харків’ян: Володимира Дворнікова, Віктора Тетюцького та Сергія Башликова. Вони, на думку слідства, закопали протипіхотну міну на узбіччі дороги, по якій йшли активісти. За майже 4 роки розгляду справи відбулося 100 засідань і ще 30 було зірвано. Обвинувачені неодноразово викликали “швидку”. Родичі загиблих, які майже не пропускають слухання, вважають: підсудні симулюють хвороби, щоб затягнути розгляд справи.

Андрій Дідік, батько загиблого Данила Дідіка

Они понимают, что в любом случае получат срок, а находясь в СИЗО благодаря “закону Савченко” у них каждый день идет за два. То есть, чем дольше будет идти суд, тем меньше они будут сидеть. Мне бы было приятнее закончить это дело через месяц. Легче, скажем так. Чтобы не видеть эти лица.

Сергій Башликов просить відводу прокурора. Інші підсудні його підтримують: нібито сторона обвинувачення не пояснює, що і яким чином доводить їхню причетність до теракту.

Сергій Башликов, обвинувачений

И делает это намеренно. По причине того, что начнутся задаваться вопросы и могут всплыть ненужные факты, к которым причастен прокурор Лымар. Факты незаконных действий, в которых он покрывал на стадии досудебного расследования и покрывал незаконные действия сотрудников СБУ.

Сам Володимир Лимар називає відвід необґрунтованим. Потерпілі та їхні представники його підтримують.

Віта Дубовик, речниця прокурора Харківської області

Постійні, багаточисельні відводи суду, прокурора, навіть секретаря суду за одними й тими самими обставинами. Тобто, це питання вже було розглянуто судом, вже було відмовлено. Ми збираємося на чергове засідання і знову ті самі відводи за тими ж питаннями.

Суд обвинуваченим у задоволенні клопотання відмовив. Після у справі продовжили вивчати докази прокуратури.

Источник: objectiv.tv

Автор: Юлія Бойко

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович