21.02.2019 11:11
Просмотров: 1280

В ТСК представили неспростовні докази причетності Гриценка до продажу військового майна України

В ТСК представили неспростовні докази причетності Гриценка до продажу військового майна України

Під час засідання Тимчасової слідчої комісії 20 лютого народний депутат Іван Вінник представив неспростовні докази причетності колишнього міністра оборони, нині кандидата в президенти, Анатолія Гриценка до продажу військового майна України.

Трансляцію засідання вів "Прямий".

"В чому була головна рефлексія Анатолія Степановича Гриценка? Він стверджував, що він не продавав військове майно. Напевне ви всі чули, під час його останніх публічних виступів, що це не він, що продавав хтось, а він просто був міністр оборони чесний і гарний, і ніякого відношення до цього не має. Я підготував низку документів, які безпосередньо говорять і спростовують його твердження, що він не продавав і до цього відношення не має", - сказав Вінник.

По-перше Вінник навів публікацію позиції Гриценка на інтернет-сайті РБК-Україна, в якій висловлено його обурення, що Кабмін замахнувся на військове майно і намагається усунути його, тобто Гриценка, від процесу реалізації надлишкового майна.

"Тобто він сам говорить, що він реалізовував. Таке обурення викликало рішення уряду Януковича позбавити Анатолія Степановича Гриценка, який працював у Януковича міністром оборони, позбавити права продавати надлишкове майно. І Гриценко щиро обурився тому, що до того він продавав це майно, як в уряді Тимошенко, так і в уряді Єханурова. Потім він отримує це право. Напевне вдалося з Януковичем якось домовитись. І 28.08.2007 в інтернеті можна знайти радісний коментар А. С. Гриценка, що йому повернули право продавати майно", - додав Вінник.

Він навів цитату цієї публікації: "27 серпня прем’єр-міністр України Янукович підписав постанову уряду, який зняв заборону на реалізацію надлишкового майна, що діяла з 22 вересня минулого року".

Вінник також продемонстрував розпорядження уряду №491Р від 22 вересня 2006 року, яким Гриценку заборонили продавати військове майно.

"Потім це розпорядження скорегували і дозволили продавати... Додатковий документ це копія з канцелярії Міністерства оборони, де міністр оборони Гриценко категорично наполягає і наказує здійснювати реалізацію будь-якого надлишкового військового майна виключно за рішенням міністра оборони України за поданням Генерального штабу. Тобто Гриценко особисто все погоджував щодо того, що має продаватися", - сказав Вінник.

Також нардеп навів документ, в якому Анатолій Гриценко на посаді міністра оборони звертається до керівника Фонду держмайна прискорити розробку проекту продажу, оцінки та затвердження переліків військового майна.

"Також є ціла низка наказів міністра оборони Гриценка про призначення представників Міністерства оборони, які власне реалізовували продаж військового майна", - додав Вінник.

Нагадаємо, 20 лютого тимчасова слідча комісія повідомила, що кандидат у президенти Анатолій Гриценко відмовився брати участь у засіданні ТСК щодо фактів розкрадання у ЗСУ за минулі роки. Натомість кандидат заявив про готовність відповісти на всі питання у письмовій формі.

6 грудня Парламент підтримав постанову про звіт ТСК щодо розкрадання армії.

Источник: prm.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович